Gafă la Ministerul Sănătății: Un ordin publicat în Monitorul Oficial a încălcat legea datelor cu caracter personal

253
Gafă la Ministerul Sănătății: Un ordin publicat în Monitorul Oficial a încălcat legea datelor cu caracter personal - id56591inquamphotosalexandrubusc-1618823168.jpg
Ministerul Sănătății a publicat din greșeală în Monitorul Oficial o listă cu 500 de medici cu tot cu numerele lor de telefon. Ministrul interimar al Sănătății a anunțat că retrage ordinul și-l va trimite fără anexa în care apare lista cu medici. Este vorba despre un ordin publicat în Monitorul Oficial pe 13 aprilie, în care este actualizată lista experților medicali. Sunt medicii care fac parte din comisiile de malpraxis de la Colegiul Medicilor, atât la nivel central, cât și la nivel județean, informează Digi24.


Aceste date care au fost publicate sunt numere de telefon și instituțiile în care își desfășoară activitatea. După ce ordinul a fost publicat, trei zile mai târziu, Ministerul Sănătății a fost notificat cu privire la încălcarea securității datelor cu caracter personal. În această situație sunt peste 500 de medici.


A fost declanșată și o anchetă internă la nivelul ministerului, pentru a vedea cum s-a ajuns în această situație. Există și o explicație în această notificare. S-a considerat că lista este asumată în totalitatea datelor comunicate din partea organizațiilor profesionale. Asta înseamnă că așa au fost trimise de către Colegiul medicilor, iar Ministerul Sănătății nu a făcut nicio modificare.


Acum, ministerul încearcă să retragă anexa cu numerele de telefon, iar ordinul să fie actualizat fără aceste informații.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8256 secunde