Galerie FOTO. Membrii Guvernului Grindeanu au depus jurământul de învestitură

180
Galerie FOTO. Membrii Guvernului Grindeanu au depus jurământul de învestitură - depunere-1483555740.jpg

Articole de la același autor

Membrii Guvernului Sorin Grindeanu au depus, miercuri, jurământul de învestitură în fața președintelui Klaus Iohannis.






La ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni au participat președinții Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu-Tăriceanu, respectiv Liviu Dragnea, președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu.




Parlamentul a acordat miercuri votul de învestitură pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu.


Klaus Iohannis le-a spus noilor miniștri, după depunerea jurământului, că își dorește ca într-o zi să îi explice cum vor ajunge la deficit bugetar de 3 la sută, cum vor crește salariile sau cum vor scădea impozitul și TVA.







 "Aveți o misiune grea, aveți de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livrați ceea ce a fost promis în campania electorală. Campania electorală nu e doar un circ mediatic, ci în campania electorală s-au făcut promisiuni, de asta ați fost votați. Și asta trebuie să livreze guvernul. Sper ca într-o zi să explicați cum veți face să vă încadrați într-un deficit bugetar de 3%, cum vor crește salariile, cum vor scădea impozitul, TVA și multe alte lucruri", a declarat Klaus Iohannis la finalul ceremoniei.

Șeful statului le-a mai transmis miniștrilor că așteaptă de la ei câteva lucruri.

"Eu vă doresc să aveți un mandat de succes, românii își doresc să aibă un guvern de succes. Câteva lucruri însă cred că se așteaptă de la dumneavoastră, cel puțin eu le aștept și cred că sunt în asentimentul românilor cu aceste așteptări. Aștept să păstrați clară vizibilă și declarată orietarea euro-atlantică a României, să întăriți poziția României în cadrul NATO și al UE. Eu aștept și mulți așteaptă să faceți tot ce se poate să sprijiniți o justiție independentă în România. Asta înseamnă întărirea statului de drept. Ați jurat să facei tot ce puteți pentru o democrație matură în România. O democrație fără stat de drept nu ne putem imagina în Europa. Aștept și așteptăm cu toții", a mai arătat președintele.

Iohannis le-a mai spus miniștrilor că trebuie să gestioneze în mod responsabil economia românească, atât cât depinde de Guvern, și finanțele publice.

De asemenea, Klaus Iohannis i-a solicitat președintelui PSD, Liviu Dragnea, să-i învețe pe membrii Executivului programul de guvernare.

"Domnule președinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteți singurul care cunoaște programul de guvernare din scoarță în scoarță. Vă rog eu frumos, învățați-i și pe ei", a afirmat șeful statului după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Cabinetul Sorin Grindeanu, scrie romaniatv.net



sursa foto: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2977 secunde