Gard pe întreaga lungime a graniței Ungariei cu România! Cine cere acest lucru

79
Gard pe întreaga lungime a graniței Ungariei cu România! Cine cere acest lucru - crizaimigrantilorprovoacahaoslab-1447334289.jpg
Partidul naționalist ungar Jobbik a cerut azi guvernului de la Budapesta să construiască un gard pe întreaga lungime a graniței Ungariei cu România, în contextul crizei refugiaților, transmite MTI.


Purtătorul de cuvânt al formațiunii, Adam Mirkoczki, a afirmat că Jobbik solicită construirea acestui gard la granița cu România având în vedere faptul că Slovenia a început recent ridicarea unui gard la frontiera cu Croația, ceea ce i-ar putea determina pe refugiați să aleagă o rută alternativă prin România și mai departe în Ungaria, în drumul lor către Europa Occidentală.

Reprezentantul Jobbik a adăugat că la nivelul comisiilor pentru apărare și pentru securitate națională ale parlamentului ungar au ajuns informații conform cărora este de așteptat ca presiunea fluxului de migranți să crească la granița româno-ungară. Din acest motiv se impune ridicarea unui gard pe întreaga lungime — de 453 de kilometri — a frontierei dintre Ungaria și România, a spus el, exprimându-și totodată convingerea că România va urma 'modelul sârb' și le va permite migranților să treacă fără probleme frontiera.

De asemenea, Jobbik a cerut consolidarea patrulelor mixte ale poliției și armatei la granița de sud a Ungariei. Slovenia a început miercuri să ridice un gard de sârmă ghimpată la granița cu Croația, pentru a controla mai bine fluxul de migranți ce continuă să treacă în fiecare zi cu miile această graniță în drumul lor către vestul Europei.

Peste 180.000 de migranți, majoritatea sirieni, afgani și irakieni, au pătruns în Slovenia după data de 16 octombrie — când Ungaria a închis frontiera cu Croația cu un alt gard de sârmă ghimpată și a deviat astfel fluxul migrator în direcția Sloveniei—, iar guvernul de la Ljubljana a anunțat că în zilele următoare vor sosi încă aproximativ 30.000.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4776 secunde