Gelu Voican Voiculescu, audiat în dosarul "Mineriada"

105
1
Gelu Voican Voiculescu, audiat în dosarul

Articole de la același autor

Gelu Voican Voiculescu s-a prezentat joi dimineață la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990". 


Potrivit Agerpres, procurorii militari îi vor aduce la cunoștință lui Gelu Voican Voiculescu că este pus sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității. 


Gelu Voican Voiculescu a fost viceprim-ministru în 1990. 
La sfârșitul lunii octombrie, președintele Klaus Iohannis a semnat cererea de urmărire penală a lui Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu și a lui Victor Atanase Stănculescu, a anunțat Administrația Prezidențială, demersul având legătură cu anchetarea evenimentelor din 1990. 


Solicitarea adresată lui Iohannis a fost transmisă de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 


Procurorii militari au dispus luna trecută schimbarea încadrării juridice și efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității, constând în reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității din dimineața zilei de 13 iunie 1990. Evenimentele s-au soldat cu decesul a patru persoane și rănirea prin împușcare a altor trei, precum și vătămarea corporală și lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane. 


Comentează știrea

Crina
5 noiembrie 2015
Castiga bani online!

Castiga bani online! Tocmai s-a lansat cel mai simplu sistem de obtinut venituri in timpul liber! Castiga bani online! Acum este momentul sa incepi! Castiga bani online si bucura-te de cea mai profitabila cariera! Noi te indrumam pas cu pas, cu atentie, iar tu castigi bani! Numai dupa ce te hotarasti cu seriozitate, cauta-ne la adresa de email: [email protected] sau adresa de facebook Crina si Iulian Dimache-Sima

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5307 secunde