Geoană a mers în SUA pentru sprijin la funcția de secretar general NATO

137
Geoană a mers în SUA pentru sprijin la funcția de secretar general NATO - mircefa-1367396551.jpg
Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu a declarat pentru Mediafax, că Mircea Geoană este "categoric" un candidat viabil la funcția de secretar general al NATO, deoarece a fost ministru de Externe, iar turneul întreprins recent în SUA a vizat obținerea sprijinului în acest sens.

"Domnul Geoană este categoric un candidat, a fost ministru de Externe al României. El a făcut și un turneu în SUA să își obțină sprijin de acolo", a afirmat Pașcu, fost ministru al Apărării în 2000-2004.

El a arătat că funcția de secretar general al NATO este de obicei atribuit unui ministru de Externe sau al Apărării, fost sau actual, care s-a remarcat pozitiv în privința contribuției aduse Alianței, iar Geoană se înscrie, deoarece are și un profil european, nu doar în planul NATO.

Potrivit europarlamentarului social-democrat, sunt mari șansele ca un est-european să obțină funcția deținută până la sfârșitul anului de fostul premier danez Anders Fogh Rasmussen, deoarece și în 2009 au mai fost discuții ca și țările nou intrate în Alianță să aibă acces la această funcție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3441 secunde