Gheorghe Dragomir și Adrian Stan, singurii pretendenți la șefia PNL Constanța

3197
Gheorghe Dragomir și Adrian Stan, singurii pretendenți la șefia PNL Constanța - 2dd77de3f9402ac28cab0f4cf6c60263.jpg
Liberalii constănțeni s-au întrunit, la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul Biroului Politic Județean (vineri) și al Delegației Permanente (sâmbătă) pentru a pune la punct acțiunile viitoare ale organizației.
Președintele Organizației Jude-țene a PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că formațiunea politică locală și-a stabilit calen-darul alegerilor interne, acestea urmând să aibă loc imediat după Congresul Extraordinar din martie.
Astfel, potrivit liderului liberal, alegerile din teritoriu se vor desfășura începând cu data de 8 martie și continuând până la 12 iunie, când a fost programată Adunarea Generală a Organizației Municipale. Dragomir a mai precizat că, până acum, niciun liberal nu și-a anunțat, oficial, intenția de a candidat pentru șefia municipală a PNL.
Pe de altă parte, există deja doi competitori care au anunțat că sunt gata să își dispute conducerea județeană: actualul președinte, Gheorghe Dragomir, și vicepreședintele Biroului Politic Județean, Adrian Stan.
Recent, Gheorghe Dragomir anunțase că vrea să candideze și pentru o funcție în Biroul Politic Național. Însă ieri, el a lăsat să se înțeleagă că, în urma discuțiilor avute cu liberalii din teritoriu, este tentat să renunțe la această variantă și să se ocupe mult mai mult de organizația județeană în calitate de președinte.
Potrivit afirmațiilor sale, în prezent, dintre reprezentanții Constanței în Biroul Politic Național, doar Ionel Chiriță, secretarul general al Ligii Aleșilor Locali a PNL, își dorește în continuare să facă parte din forul central de conducere. În schimb, senatorul Puiu Hașotti nu mai vrea să candideze pentru nicio funcție de conducere, el continuând să fie liderul grupului PNL din Senat.

Rezoluția PNL Constanța
Dragomir a mai spus că liberalii constănțeni vor mai organiza o ședință a Delegației Permanente înaintea Congresului pentru a contura mesajul organizației constănțene, dar și pentru a adopta Rezoluția PNL Constanța.
El a arătat că foarte mulți colegi au cerut chiar un vot de încredere pentru președintele PNL, Crin Antonescu, astfel că PNL Constanța ar putea anunța, în cadrul congresului, susținerea candidaturii lui Antonescu.
"Noi nu vom obliga niciodată pe nimeni să susțină un candidat sau altul. Dar va fi împuternicit reprezentantul Delegației Permanente pentru a transmite Congresului ceea își dorește delegația în mare majoritate sau în totalitate.
Însă votul este secret", a completat el.
Liberalii constănțeni mai doresc să transmită congresului o rezoluție care să cuprindă un punct de vedere clar: "până în 2011 să nu se încheie niciun fel de alianțe înregistrate la tribunal", iar alianțele care se formează la nivel local să funcționeze de la caz la caz, în funcție de proiectele propuse în consilii.

Modificări de statut
În urma întâlnirilor din acest week-end, PNL Constanța a centralizat și propunerile venite din teritoriu pentru modificarea statutului. În primul rând, liberalii constănțeni și-au exprimat dorința ca alegerile să fie uninominale și nu "pe listă". Apoi, ei susțin mărirea birourilor locale la nivelul numărului de consilieri din fiecare localitate. În plus, dacă va exista funcția de prim-vicepreședinte, atunci ea va trebui să existe și la nivel județean, municipal și local.
La final, Gheorghe Dragomir a oferit o alternativă pentru funcția de prim-vicepreședinte. El a fost de părere că un înlocuitor al președintelui (cum este prim-vicepreședintele de acum) ar putea fi vicepreședintele care obține cel mai mare număr de voturi în congres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4019 secunde