Traian Băsescu:

"Guvernanții au fost mai preocupați de politică"

206
2
Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că unul dintre motivele pentru care România nu a reușit să mențină creșterea economică se referă la faptul că nu au fost utilizate fondurile europene, punctând că guvernele au fost mai preocupate de politică decât de fondurile comunitare. 
"Zona euro se află în recesiune, așa cum ați văzut, iar ideea că trebuie să fim extrem de serioși pentru a ne valorifica șansele de a avea creștere economică în anul 2013 este o idee care trebuie valorificată. În condițiile în care UE, zona euro în mod deosebit, se află în recesiune și perspectiva este ca și în trimestrul următor să rămână în recesiune, ne obligă să privim foarte realist și la situația noastră. Dacă analizăm ultimele patru trimestre, se observă cu ușurință că România a avut trei trimestre cu scădere economică față de trimestrul anterior și doar unul cu o creștere de 0,5%, trimestrul doi din 2012", a afirmat Băsescu, într-o declarație la Palatul Cotroceni. 
El a subliniat că unul dintre motivele esențiale pentru care România nu a reușit să mențină creșterea economică se referă la neutilizarea fondurilor europene. 
"De ce nu am reușit să menținem creșterea economică anunțată practic de trimestrul doi 2012? Sunt câteva motive esențiale. Primul și cel mai important este neutilizarea, începând cu trimestrul trei, a fondurilor de la UE. Dacă România ar fi utilizat un miliard de euro în această perioadă, și au fost la îndemâna noastră, astăzi am fi discutat de creștere economică, și nu de scădere. Pasiunea este să dea vina PDL-ul pe actualii guvernanți, actualii guvernanți pe foștii, realitatea este că nici unii, nici alți nu și-au făcut treaba până la capăt", a susținut Băsescu. 
În opinia sa, guvernele au fost mai preocupate de politică decât de fondurile europene.


Comentează știrea

Boris
17 noiembrie 2012
Intalnire de gradul III confirmata!

Acolo,pe o planeta indepartata, nu avea cum sa stie prea multe desprea pamanteni. Iata ca extraterestrul Basescu a venit fix in Romania si a vazut niste chestii cu politicile speciei noastre pe aceste meleaguri si le comunica prostimii.

goagal
17 noiembrie 2012
Pot sa-l cred?

Cu respect si condescendenta il intreb pe Presedinte;D-sa unde a fost in anii care au trecut si a condus ,,de facto,, PDL ?Cu Fondurile a fost mintit (ca Ceausescu de ministri) ori nu l-a interesat, ca acum cand morcovul e prea mare?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2787 secunde