Guvernele român și chinez au parafat mai multe memorandumuri de înțelegere

59

Articole de la același autor

Guvernele României și Republicii Populare Chineze au semnat, ieri, la Palatul Victoria, în prezența premierilor celor două state, mai multe memorandumuri de înțelegere în domeniile energiei (nucleară, termocentrale, hidrocentrale), sanitar-veterinar, industrial, societății informaționale și al culturii.

Totodată, România și China au parafat două Protocoale de înțelegere în domeniul sanitar-veterinar între ANSVSA și AQSIQ, privind exportul de bovine pentru reproducție în R.P. Chineză și exportul de carne de porc congelată în R.P. Chineză. Documentele au fost semnate de Vlad Mănăstireanu, președinte ANSVSA, secretar de stat, și Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei în România.

În planul relațiilor culturale bilaterale, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, și Huo Yuzhen, ambasadorul chinez la București, au semnat Programul cultural pentru perioada 2013-2016 dintre cele două țări și Acordul dintre Guvernul României și Guvernul R.P.Chineze cu privire la înființarea și funcționarea Institutului Cultural Român de la Beijing și a Centrului Cultural Chinez de la București.

În domeniul IT a fost parafat un Memorandum de Înțelegere între Ministerul pentru Societatea Informațională din România și Huawei Technologies Co.Ltd, act semnat de ministrul român Dan Nica și de Lu Yong, manager regional Huawei Company.

Totodată, a fost parafat un acord între Mingyang Wind Power Group și Romanian Păunescu Corporation pentru investiții în centrale eoliene și echipamente de export. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4345 secunde