Guvernul a plafonat salariile directorilor de regii autonome locale

525
Guvernul a extins măsura plafonării indemnizațiilor directorilor și reprezentanților statului în consiliile de administrație și la regiile autonome, companiile și societățile cu capital majoritar sau integral de stat de la nivel local, printr-o ordonanță de urgență.
"Așa cum am declarat de mai multe ori, și pentru anul 2011 se va menține exact același nivel al indemnizațiilor pentru șefii de companii de nivel local și național și pentru indemnizațiile din consiliile de administrație la societățile și companiile cu capital majoritar de stat. Repet, menținerea la același nivel ca și în anul 2010, adică plafonat", a spus Emil Boc, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.
Guvernul a luat această măsură după ce, anterior, adoptase un memorandum pentru plafonarea salariilor directorilor și reprezentanților statului în consiliile de administrație ale regiilor autonome, companiilor și societăților naționale cu capital integral sau majoritar de stat.
"Am luat această decizie, pentru că la nivel local memorandumul pe care l-am adoptat în Guvern nu producea efecte, ci doar pentru companiile naționale. În concluzie, și pentru anul 2011, indiferent că este vorba de companii de interes local, județean sau național, dacă sunt cu capital integral sau majoritar de stat, se aplică salariile plafonate la fel ca și în anul 2010, până la ieșirea României din recesiune. După acel moment, putem vorbi de rediscutarea acestor aspecte. Deci, acea promisiune pe care am făcut-o rămâne valabilă și se aplică inclusiv prin act normativ", a explicat Boc.
Șefii acestor entități economice de nivel local vor avea astfel plafonate indemnizațiile la nivelul primarilor sau al președinților de consilii județene. Membrii consiliilor de administrație vor avea indemnizațiile plafonate la maximum 1% din salariul directorului, potrivit prevederilor anterioare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7384 secunde