GUVERNUL PONTA a finalizat PROGRAMUL DE GUVERNARE. VEZI ce conține

313
GUVERNUL PONTA a finalizat PROGRAMUL DE GUVERNARE. VEZI ce conține - vpparafareusl0494883700-1336112911.jpg
GUVERNUL PONTA a finalizat PROGRAMUL DE GUVERNARE. Documentul precizează că salariile bugetarilor vor fi reîntregite anul acesta la nivelul din iunie 2010, odată cu restituirea sumelor reținute fără bază legală pensionarilor. Programul de guvernare menționează totodată că GUVERNUL PONTA va continua acordurile cu partenerii externi, UE, FMI, Banca Mondială, și va respecta prevederile acestora. Programul și lista GUVERNULUI PONTA au fost depuse aseară la Parlament, informează Realitatea.net.


Programul de guvernare al Guvernului Ponta anunță drept prioritate în domeniul finanțelor publice punerea în aplicare a unei strategii eficiente pentru accelerarea absorbției fondurilor europene.

Programul de guvernare prevede realizarea unui mix eficient între politicile de stimulare a creșterii economice și obiectivul asigurării stabilității economice și financiare a țării.

"În acest scop, vom continua acordurile cu partenerii externi (Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și alții) și vom respecta prevederile acestora. Prin limitarea deficitului bugetar și a datoriei publice vom contribui la asigurarea procesului dezinflaționist și la stabilitatea cursului de schimb al monedei naționale", spune documentul.

Programul mai prevede "creșterea încasărilor bugetare prin eficientizarea administrării fiscale, îndeosebi prin aplicarea de proceduri moderne de control, lupta fermă împotriva evaziunii fiscale și a corupției, precum și prin utilizarea cu rezultate cuantificabile a banului public (reducerea drastică a cheltuielilor materiale ale instituțiilor bugetare și ierarhizarea investițiilor publice în funcție de influențele economico-sociale favorabile ale acestora)".

Documentul asumă și intenția guvernului de a elimina practicile prin care "băieții deștepți" au devenit rentieri ai statului prin fraudarea banului public.

"Elaborarea pe baze fundamentate a cadrului bugetar multianual pentru stimularea mediului de afaceri și întărirea clasei mijlocii" este o altă prioritate.

"Guvernul susține semnarea de către România a Tratatului Fiscal promovat la nivel european și va stimula dezbaterea publică a prevederilor sale, urmând să adopte cu operativitate și alte măsuri de întărire a guvernanței economice adoptate la nivelul Uniunii Europene", mai precizează documentul.

Prioritățile Guvernului Ponta

Dușa a anunțat că programul de guvernare finalizat de USL prevede reîntregirea salariilor și restituirea banilor calculați greșit pentru CAS pe pensii. În plus, programul de guvernare menționează și creștere economică și asigurarea de locuri de muncă, a spus Dușa, citat de NewsIn.

Potrivit programului de guvernare obținut de Realitatea TV, între prioritățile Guvernului Ponta se numără:

1. respectarea legilor, fără excepții, fără derogări sau scuze

2. repararea inechităților sociale

3. implementarea unei viziuni economice de lungă durată, care să ofere predictibilitate, locuri de muncă și să protejeze resursele naturale ale țării

4. depolitizarea administrației publice. Doar miniștrii și secretarii de stat vor fi numiți și sprijiniți politic

5. toleranță zero față de corupție și clientelism. Continuarea eforturilor pentru atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare și Verificare

Program de guvernare în Sănătăte

Guvernul Ponta să angajează să supravegheze buna implementare a legii sănătății și intenționează să ofere asistență medicală continuă tuturor românilor. Măsura vine după ce, în multe localități, desființarea spitalelor a lăsat pacienții fără îngrijire medicală de specialitate. Astfel, guvernul Ponta își propune să înființeze centre de permanență și mai multe unități de primiri urgențe. De asemenea, va fi inițiat un proiect privind plata personalului medical în funcție de performanțe, prin care se speră îmbunătățirea serviciilor medicale în spitalele de stat.

Citește mai departe despre Programul de guvernare al Guvernului PontaComentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 10.3688 secunde