Guvernul Ponta, CRITICAT DUR de americani

93
Guvernul Ponta, CRITICAT DUR de americani - ponta2-1386928201.jpg

Articole recomandate

După mesajul critic al Ambasadei SUA cu privire la modificările aduse Codului Penal, este rândul companiilor americane din România, membre ale Camerei de comerț Româno-Americane (AmCham) să critice "ineficiența, opacitatea și tardivitatea procesului consultativ gestionat de Guvern" cu privire la măsuri legislative "cu impact major asupra mediului de afaceri".


Investitorii mericani își exprimă îngrijorarea cu privire la "ineficiența, opacitatea și tardivitatea procesului consultativ gestionat de Guvern și o parte din ministerele de resort privind măsuri importante adoptate sau propuse spre adoptare, cu impact major asupra mediului de afaceri și populației".


Camera de Comerț Româno-Americană acuză și "incidente prin care proiecte de legi, insuficient fundamentate sau deficitare în materie de interes general, sunt subit propuse spre aprobare, fără a fi dezbătute sau a se regăsi pe agenda publică". Astfel de situații "sunt de natură a umbri mecanismele democratice", se spune în comunicatul AmCham. "Dezaprobăm tentativele de adoptare facilă și fară consultări de fond a unor acte legislative în domeniul combaterii corupției, reglementării conflictului de interese, lobby-ului  și rolului Camerei de Comerț a României", se adaugă în mesajul AmCham.


Reacția AmCham confirmă poziția Ambasadei SUA cu privire la impactul modificărilor din Parlament asupra climatului investițional. "Aceasta actiune a Parlamentului reprezinta o indepartare de la principiile transparentei si ale statului de drept si este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia Romaniei", se arăta în poziția Ambasadei SUA din urmă cu două zile. Între timp, premierul Victor Ponta a atacat ambasada SUA pentru criticile aduse deciziilor din Parlament. Premierul a precizat că reacția ambasadei SUA, "care vorbea despre investițiile americane", a fost "total greșită".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4689 secunde