Horia Țuțuianu: "Cred în instrumentele europene de susținere a statelor ce fac parte din UE"

320

Articole de la același autor

În perioada 5-6 decembrie, la Bruxelles,

au avut loc lucrările celei de-a 132-a sesiuni plenare a Comitetului European al Regiunilor.

Avizul din proprie inițiativă "Modele de asumare a răspunderii la nivel local în domeniul energiei și rolul comunităților energetice locale în tranziția energetică din Europa" al raportorului Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a fost votat în unanimitate.

Avizul a fost susținut tehnic de către prof. Filip Cîrlea, director al Centrului de Promovare a Energiilor Regenerabile din cadrul Academiei Române-Institutul National de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" București.

În altă ordine de idei, la eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

"Am reprezentat România și județul Constanța la cea de-a 132-a ședință plenară a Comitetului European al Regiunilor ce a avut loc în aceste zile la Bruxelles. Unul dintre cele mai importante puncte de pe agenda întâlnirii a fost propunerea de regulament privind fondul european de dezvoltare regională și fondul de coeziune. Totodată, am dezbătut regulamentul mecanismului transfrontalier, privind clarificarea unor obstacole de natură juridică a persoanelor care interacționează în zona frontierelor terestre. Îi mulțumesc doamnei primar, Mariana Gâju, pentru implicarea ca raportor în adoptarea avizului privind "Modele de asumare a răspunderii la nivel local în domeniul energiei și rolul comunităților energetice locale în tranziția energetică din Europa". Voi susține măsuri și programe cu efecte benefice pentru comunitatea noastră și mă voi implica activ în aplicarea acestora. Cred în instrumentele europene de susținere a statelor ce fac parte din Uniunea Europeană, dar și în capacitatea fiecărei regiuni de a milita pentru ceea ce consideră că este prioritar pentru comunitatea locală", a transmis președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5293 secunde