Hotelul co-inculpaților lui Mazăre se va înălța de-a dreapta lui Ovidius

1426
Hotelul co-inculpaților lui Mazăre se va înălța de-a dreapta lui Ovidius - ead6ffd83972fc3ce6b5c18a2bf9aed8.jpg

Articole de la același autor

Ieri, în ședința Consiliului Local Municipal Constanța, a fost aprobat un PUD pentru construcția în Piața Ovidiu a unui hotel, pe terenul aparținând inculpaților Georgică Giurgiucanu, Maria Măriuța, Cristian Borcea, Mihai Camboianu, și Valentin Ionescu, prin societatea Habitat și Ambient, toți colegi cu Radu Mazăre în dosarul retrocedărilor abuzive.
În acest dosar, care a fost amânat în repetate rânduri pentru motive invocate de inculpați, primarul este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deo-sebit de grave, în formă continuată, de fals intelectual, în formă continuată, și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, iar terenul pe care se va înălța hotelul inculpaților este vizat direct în proces.
Este de menționat că CD-urile consilierilor, care cuprind proiectele de hotărâre supuse votului, nu au conținut și acest proiect, iar la fața locului consilierii au primit doar foaia cu textul hotărârii și un plan colorat. Nu tu expunerea de motive a inițiatorului – primarul Radu Mazăre, nu tu "raportul Comisiei de organizare urbanistică, amenajarea teritoriului, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură nr. 2", nu tu referatul Serviciului Urbanism, toate a-ceste acte fiind menționate, însă, în hotărâre, ca fiind luate în dezbatere (când vreodată?) de Consiliul Local al municipiului Constanța.
Evident că a fost aprobat PUD-ul, singura observație timidă fiind făcută de liberalul Constantin Matei, care a rugat ca, altădată, proiectele să le fie aduse la cunoștință anterior votării, iar clădirea care va fi construită să respecte specificul zonei. Firește că nimeni nu poate avea nicio garanție că totul este în ordine, altfel nu ar fi de înțeles de ce proiectul a fost dosit.
De fapt, cele două terenuri au fost puse sub sechestru asigurator și este puțin probabil ca sechestrul să fi fost ridicat, de vreme ce procesul se judecă. În documentul care dispune sechestrul, apar "Terenul intravilan, în suprafață de 140,52 mp, intabulat în CF nr. 40382, cu nr. cadastral 14750, situat în Constanța, la intersecția străzilor Revoluției cu Târgului, cu o valoare estimată, de 3.755 (vol. 81, f: 297)" și "terenul intravilan, în suprafață de 290 mp, intabulat în CF nr. 40383, cu nr. cadastral 14748, situat în Constanța, str. Revoluției cu Crângului, cu o valoare estimată de 17.222 (vol. 82, f: 90)". Exact terenurile pe care se va înălța hotelul.
Reamintim că terenurile în cauză fac parte din cele retrocedate în compensație pentru averea Jules Movilă și care au ajuns, prin mandatari, la cei menționați mai sus. Procurorii DNA au cerut efectuarea unei constatări tehnico-științifice care a stabilit că loturile au fost subevaluate cu bună știință, rezultând, pentru toate terenurile studiate în dosar, un prejudiciu de 114 milioane euro în dauna statului român și în dauna municipalității Constanța. Prezentăm, în imaginile alăturate, terenurile din zona Piața Ovidiu – Portul Tomis, toate aparținând celor de mai sus, cu prețurile la care au fost evaluate ele de către evaluatorul Alin Horațiu Dima, și el trimis în judecată, pentru complicitate la infracțiuni asimilate și în legătură directă cu infracțiuni de corupție.
Imaginea de sus (care provine din raportul de constatare, pus la dispoziția fiecărui inculpat în parte, de unde, în cele din urmă, ne-a parvenit și nouă) arată că terenul în cauză, foarte mic în comparație cu celelalte, a fost evaluat la 140 euro/ metru pătrat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3521 secunde