Iliescu ar putea fi acuzat de crime împotriva umanității

552
ICCMER împreună cu Asociația 21 Decembrie vor face, până în toamnă, o nouă sesizare penală împotriva lui Ion Iliescu, a declarat președintele Consiliului Științific al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc, Vladimir Tismăneanu, la "Discuția de Luni", o emisiune HotNews.ro-RFI, realizată de Dan Tapalagă.
În dosar ar putea să apară noi capete de acuzare, susține Tismăneanu: acțiuni pogromiste împotriva populației rome din București și crime împotriva umanității. În dosarul mineriadei, Ion Iliescu a primit neînceperea urmăririi penale în iunie 2009, pe motiv că unele fapte s-au prescris, iar altele n-au putut fi probate.
"Prin decizia de reorganizare a ICCMER din februarie anul acesta s-a extins mandatul institutului. Deci, problema consecințelor comunismului intră în momentul de față în mandatul institutului, nu făcea parte din mandatul anterior. Și atunci conducerea executivă a institutului - Ioan Stanomir și Mihail Neamțu - a decis să pună pe picioare acest proiect care conține portalul mineriadei, pe site-ul institutului, și pregătirea - în colaborare cu ceea ce pregătesc Asociația 21 Decembrie și Dan Voinea, aflat într-un contract de colaborare dacă nu mă înșel - acestui dosar care să deblocheze ceea ce s-a blocat vreme de atâția ani", a declarat, ieri, președintele ICCMER, Vladimir Tismăneanu, potrivit HotNews.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.957 secunde