Primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia:

"Îmi place să fac politica cetățeanului și nu a vreunui partid"

304

Articole de la același autor

Cu toate că, în decurs de numai trei ani, a reușit să schimbe în bine fața comunei Saraiu, primarul Dorinela Irimia nu este mulțumită în totalitate pe motiv că, deși sunt multe proiecte declarate eligibile, finanțările pentru punerea lor în practică întârzie să apară.

"Avem mai multe proiecte declarate eligibile, dar, pentru a porni efectiv la treabă, așteptăm și finanțarea. Totul decurge greoi de la nivel central, timpul trece și mă tem că proiectele rămân neimplementate. Îmi place să fac politica cetățeanului și nu a vreunui partid. Cred că cel care mi-a acordat girul încrederii la alegeri merită respectat, simt că am o datorie morală față de oamenii din Saraiu și-mi place să mă țin de cuvânt atunci când promit ceva. Mai sunt și alte proiecte, vrem să facem mult mai mult pentru oameni, dar, deocamdată, trebuie să ne axăm pe cele care sunt deja în lucru ca să le ducem la bun sfârșit. Și cred că, în curând, și cu ajutorul bunului Dumnezeu le vom vedea realizate", a declarat primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.

Unul dintre proiectele promise la sfârșitul anului trecut și duse la îndeplinire este cel care viza alimentarea cu apă în comuna Saraiu. Totodată, la sfârșitul anului trecut, Dorinela Irimia spunea că a realizat depunerea și semnarea contractelor de finanțare pentru două obiective, mai exact, bază sportivă cu nocturnă în Saraiu și o piață agroalimentară în satul Dulgheru. Și în privința acestor proiecte, lucrurile s-au mișcat, însă nu atât de repede pe cât și-ar fi dorit șefa administrației publice din Saraiu.

"În momentul de față, baza sportivă se află în execuție, fiind realizată în proporție de 50%. În ceea ce privește piața agro-alimentară din satul Dulgheru, lucrările sunt puțin întârziate față de termenul pe care ni-l propusesem. Pe suprafața unde se construiește piața, în mijloc se află un stâlp care aparține ENEL. S-a ajuns la concluzia că acel stâlp este inutil, astfel că s-a întocmit documentația ca el să fie mutat. Avem nevoie de aviz pentru această operațiune și aștept din zi în zi să intru în posesia do-cumentului", a mai spus primarul Dorinela Irimia.

De asemenea, pe agenda de lucru a edilului se află și modernizarea comunei prin construirea de trotuare.

"Oamenii nu mai pot merge pe marginea drumului deoarece circulația mașinilor este mult prea mare. Cel mai mult ne este teamă pentru copiii care merg la școală, astfel că vom demara lucrările de amenajare a trotuarelor pe marginile șoselei, pe o lungime de 8,3 km. Am cerut sprijin de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, proiectul a fost declarat eligibil, dar nu s-a acordat încă finanțarea necesară", a mai explicat Dorinela Irimia.

Ea a mai adăugat că și asfaltarea străzilor este una dintre prioritățile administrației pe care o conduce.

"Am muncit foarte mult la acest proiect cu asfaltarea și, din fericire, proiectul a fost aprobat, iar contractul de finanțare a fost semnat. Valoarea acestuia este de 435.890 lei, echivalentul a 99.450 euro. Tot în acest sens, mai avem depus un proiect pentru canalizarea din comună și construcția unui cămin pentru persoanele vârstnice în localitatea Saraiu. Proiectele sunt depuse la MDRAP și sunt eligibile, însă, deocam-dată, nu există și finanțare. În schimb, mă bucur că proiectul ce vizează Casa de Cultură din Saraiu este pe drumul cel bun, deoarece urmează să se desemneze prin licitație constructorul și să înceapă lucrarea efectivă", a mai spus Dorinela Irimia.

v v v

În altă ordine de idei, în timp ce edilul își dă silința pentru a realiza cât mai multe lucrări în beneficiul cetățenilor, intemperiile naturii au fost de nestăvilit în urmă cu două săptămâni. Așa se face că ploile torențiale au afectat comuna Saraiu. Chiar dacă administrația locală s-a mobilizat exemplar pentru ca locuitorii să nu fie grav afectați, mai multe străzi din localitate au fost avariate, unele dintre ele în proporție de 80%. Totodată, în timpul acelor intemperii, au fost afectate două case și una din cele mai frumoase grădinițe din județ, care se află în comuna Saraiu.

În acest context, la sfârșitul săptămânii trecute, respectiv pe 3 iulie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a fost prezent la fața locului, unde a constatat și evaluat pagubele în urma fenomenelor hidrometeorologice din data de 25 iunie, urmând ca, în curând, să se ia măsurile care se impun. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.268 secunde