Președintele UDTTMR, Gelil Eserghep:

"├Än ciuda multor zvonuri lansate de unii membri ai comunit─â╚Ťii, uniunea exist─â ├«n continuare"

3985
7
Uniunea Democrat─â a T─âtarilor Turco - Musulmani din Rom├ónia (UDTTMR) a organizat, recent, o serie de manifest─âri prilejuite de s─ârb─âtorirea Zilei Limbii T─âtare. Ac╚Ťiunile au avut loc la Constan╚Ťa, Murfatlar, Tuzla ╚Öi Techirghiol. Protagoni╚Ötii activit─â╚Ťilor au fost tinerii comunit─â╚Ťii t─âtare. Drept urmare, elevii care frecventeaz─â cursurile de limba t─âtar─â din cadrul ╚ścolii Comunitare a UDTTMR au recitat poezii ├«n limba t─âtar─â, dar ╚Öi versuri din lirica rom├óneasc─â ├«n semn de respect fa╚Ť─â de popula╚Ťia majoritar─â ╚Öi cinstind a╚Öa cum se cuvine proverbiala de acum comunicare intercultural─â.


Programul artistic la toate manifest─ârile UDTTMR a fost sus╚Ťinut de c─âtre ansamblurile uniunii, ├«n timp ce la Murfatlar a fost prezent ╚Öi Corul de Ilahiuri al Muftiatului Cultului Musulman din Rom├ónia.


La evenimente au participat at├ót primarii localit─â╚Ťilor Murfatlar, Tuzla ╚Öi Techirghiol, respectiv Valentin Saghiu, Taner Re╚Öit ╚Öi Iulian Soceanu, ├«n timp ce la Constan╚Ťa a fost prezent subprefectul Levent Accoium.


De asemenea, de la manifest─âri nu au lipsit nici secretarul de stat al Departamentului pentru Rela╚Ťii Interetnice, Aledin Amet, ╚Öi Muftiul Iusuf Muurat. 


"S─â-i d─âm Cezarului ce-i al Cezarului ╚Öi s─â-i mul╚Ťumim domnului Aledin Amet, ├«n prezent secretar de stat la Departamentul pentru Rela╚Ťii Interetnice, pentru faptul c─â, ├«n activitatea pe care a avut-o ca deputat al UDTTMR, printre alte realiz─âri se num─âr─â ╚Öi aceast─â lege pe care a ini╚Ťiat-o. Aledin Amet este unul dintre oamenii care au fost mereu al─âturi de uniune ╚Öi nu uit─â de unde a plecat. De asemenea, vreau s─â mul╚Ťumesc domnului muftiu Iusuf Muurat care este al─âturi de noi mereu, ╚Öi domnului subprefect Levent Accoium care este apropiat de noi", a spus pre╚Öedintele UDTTMR, Gelil Eserghep. 


Cunoscute fiind disputele din ultima vreme din cadrul UDTTMR, el a dat asigur─âri c─â lucrurile decurg normal ├«n continuare ╚Öi a precizat c─â uniunea continu─â activit─â╚Ťile culturale ╚Öi sportive. 


"├Än ciuda multor zvonuri lansate de unii membri ai comunit─â╚Ťii noastre, vreau s─â ╚Öti╚Ťi c─â uniunea exist─â ├«n continuare, calendarul nostru este plin de evenimente ca ╚Öi p├ón─â acum, iar to╚Ťi cei care continu─â s─â vin─â la uniune ╚Öi s─â se implice ├«n organizarea evenimentelor o fac voluntar ╚Öi o fac din suflet. Noi mergem mai departe ╚Öi vom continua s─â organiz─âm evenimente ╚Öi s─â facem ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót uniunea s─â existe ╚Öi s─â ├«╚Öi desf─â╚Öoare activitatea a╚Öa cum a f─âcut-o timp de 27 de ani. A╚Öa cum comunitatea noastr─â nu a disp─ârut de pe aceste p─âm├ónturi de sute de ani, nu va disp─ârea nici ├«n c├ó╚Ťiva ani. Dac─â vom avea vreodat─â aici, ├«n Rom├ónia, ghinionul de a disp─ârea ca na╚Ťie, ca religie, ca limb─â, este doar vina noastr─â", a mai spus liderul UDTTMR, Gelil Eserghep. 


Comentează știrea

kar
10 mai 2017
problema existentei

Ma intreb cine macar si a pus problema si cum s a ajuns la aceasta afirmatie. Oribil

Cucu
10 mai 2017
UDTTMR

Domnilor turco/tatari ! Daca respectati pamantul care v-a primit ( mai precis v-ati asezat cu forta ) , trebuie ca fiecare manifestare a UDTTMR sa inceapa cu motoul " Popor roman , iarta-i pe stramosii nostri !" . AMIN !

Gelil
10 mai 2017
Penal

Este vorba despre omul care tine cu dintii de functie in mod abuziv, care nu respecta statutul uniunii, ameninta si bate tatarii cu "gorile" platite, care minte si umbla cu fete tinere desi sotia i-a fost fidela si rabdatoare... despre cel care este un interlop scolit in Parlamentul Romaniei sub aripa lui Vadim.... care poate sa prosteasca un ziarist si cativa naivi, dar nu pe cei educati si cu discenamant. E vorba de un om care face ilegalitati pentru care o sa raspunda in fata autoritatilor, nu despre Uniune.

Ziar
10 mai 2017
Pt Carmen Mocanu

Conform justitiei romane Gelil nu mai poate sa se prezinte presedinte, deoarece Congresul in care a fost votat in unanimitate ( ca Ceausescu) este ilegal http://radioconstanta.ro/2017/03/03/exclusivitate-presedintele-udttmr-gelil-eserghep-pierde-proces-dupa-proces/

Tatar
11 mai 2017
Udttmr

Mai voi astia care nu puteti trai din cauza lui Gelil, de ce numergeti sa-i ziceti cv in fata! Va e frica?😂

Ali Ibrai
16 mai 2017
Pentru autorit─â╚Ťile ├«n drept

Astfel de anomalii prin care pretinsul pre╚Öedinte (penal) Eserghep Gelil ignor─â deciziile definitive a autorit─â╚Ťilor ╚Öi statutul UDTTMR, m─â face s─â cred c─â tr─âim ├«n ╚Ťara lui "Papur─â Vod─â". R─âfuielile din interiorul comunit─â╚Ťii n-au nici o scuz─â ├«n ce prive╚Öte respectare Legii ╚Öi Statutului Uniunii.., din potriv─â, polemicile interminabile dintre cei ce de╚Ťin "ciolanul" ╚Öi aspiran╚Ťii la ╚Öefia t─ât─ârimii, nu fac de c├ót s─â demonstreze motivul pentru care comunitatea ├«n form─â organizat─â, a r─âmas f─âr─â buget ╚Öi reprezentant ├«n rela╚Ťiile cu statul. Not─â: Ac╚Ťiunile UDTTMR fie c─â vorbim de Grupuri de ini╚Ťiativ─â sau stafful UDDTM scos ├«n afara legii, toate vor fi contestate ╚Öi 100% anulate de autorit─â╚Ťi, ├«ntrc├ót nimeni nu mai are calitate s─â ia decizii sub sigla UDTTMR, iar ├«n ce prive╚Öte "gogom─ânia" Grupurilor de ini╚Ťiativ─â, ace╚Ötia consider─â c─â Membrii Fondatori DECEDAȚI i-au ├«mputernicit s─â aspire la "ciolanul" mult r├óvnit. Realitate nu poate fii dec├ót ├«n condi╚Ťiile Legii ╚Öi Statutului ╚Öi nu dup─â interesul personal sau de grup.

Hoarda de Aur
12 iunie 2017
The Golden Horde

"Domnule Cucu" Ar fi bine sa studiezi un pic istorie. Dobrogea a fost aliata Romaniei in 1877. ├Än 1878, Dobrogea avea un total de 226.000 locuitori (dintre care 127.000 erau musulmani).[31] Cei mai mul╚Ťi erau t─âtarii (71.000), urma╚Ťi de turci (49.000), rom├óni (47.000), bulgari (30.000), iar restul erau evrei, greci, armeni, ru╚Öi, circasieni ╚Öi germani.[31] Lucrarea "Constitu╚Ťia Dobrogei" a fost scris─â de avocatul bucure╚Ötean Marin Vl─âdescu-Olt, ├«n anul 1908.[31]

R─âspuns la: UDTTMR
Ad─âugat de : Cucu, 10 mai 2017
Domnilor turco/tatari ! Daca respectati pamantul care v-a primit ( mai precis v-ati asezat cu forta ) , trebuie ca fiecare manifestare a UDTTMR sa...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2612 secunde