Vadim Tudor, pe urmele Șova:

"În România n-a existat Holocaust"

261
1
Invitat la emisiunea "Realitatea la raport" de la Realitatea TV, Corneliu Vadim Tudor i-a luat apărarea lui Dan Șova și a negat faptul că în România ar fi existat un Holocaust.


"În România n-a fost Holocaust", a spus Corneliu Vadim Tudor la Realitatea TV, luându-i apărarea lui Dan Șova, care a făcut o declarație similară în luna martie. 

"Dacă e să ne luăm după minte lor, am omorât peste 400.000 de evrei. E o cicatrice pe obrazul umanității Holocaustul, e o rușine că s-a întâmplat, dar hai să ne apărăm poporul nostru. N-a fost și un Holocaust împotriva românilor și împotriva țiganilor?", a spus Vadim Tudor, adăugând că va nega Holocaustul până la moarte, pentru că își iubește poporul. 

"Poporul meu i-a salvat pe evrei. Poporul nu greșește, poporul e sfânt. E primul popor născut creștin, pentru că în osmoza daco-romană s-a împletit creștinismul trupelor aduse de Traian", a spus Vadim Tudor. 

Dan Șova a devenit un mare susținător al Programei de predare a Holocaustului din România în licee și facultăți, "astfel încât tinerii din România să fie puși la curent cu realitățile istorice obiective, pentru ca greșeli de genul celor făcute de mine din necunoaștere sa nu mai fie posibile în viitor". Aceasta "schimbare la față" a survenit după ce a fost trimis de Victor Ponta într-o "vizita de reeducare" la Muzeul Holocaustului din Washnigton și a fost criticat dur de reprezentanții comunității evreiești. Tot scandalul a pornit de la o simplă afirmație de-a sa: "În România nu a fost Holocaust".


Comentează știrea

bogdan
20 octombrie 2012
gura

gura nebunului adevar graieste..macar cateodata

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5811 secunde