Inaugurarea sălii "Remus Opreanu", la Prefectura Constanța

668
Aseară, a avut loc inaugurarea sălii mari a Prefecturii Constanța, încăpere al cărui patron spiritual este primul prefect al județului, Remus Opreanu.
Actualul prefect, Claudiu Palaz, a decis ca acest eveniment să coincidă cu lansarea unei cărți cu valoare de monografie închinată tuturor celor 72 de predecesori ai săi. Restaurarea integrală a sălii "Remus Opreanu" a fost realizată cu ajutorul sponsorilor, care au fost premiați cu fotografii în serie limitată cu primul prefect al Constanței.
De asemenea, au fost acordate trei premii "Remus Opreanu", pentru persoanele care au ajutat la diverse acțiuni de importanță pentru locuitorii județului, printre care închi-derea magazinelor de etnobotanice și cooperarea dintre Prefectură și ONG-uri.
Palaz a specificat faptul că va da în folosință această sală tuturor celor care vor să organizeze evenimente, în mod special ONG-urilor care își vor ține aici întrunirile lunare.
În încheierea evenimentului, a avut loc lansarea albumului "Prefecții județului Constanța", semnat de bibliograful Corina Apostoleanu și de directorul filialei județene a Arhivelor Naționale, Virgil Coman. Monografia cuprinde numele tuturor celor 72 de prefecți pe care județul Constanța i-a avut până în prezent. Autorii lucrării au ținut să evidențieze faptul că demersul de a strânge informații pentru conturarea acestui volum a fost unul amplu și nu a fost lipsit de dificultăți.
În plus, prefectul Claudiu Palaz a dorit să sublinieze faptul că banii obținuți din vânzarea albumului vor fi donați unor ONG-uri, pentru a fi redirecționați către cetățenii care au nevoie de ei.
Cristina SÎMBETEANU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3722 secunde