Viktor Orban:

"Încă nu a venit momentul să ne manifestăm cu privire la reorganizarea teritorială a României"

308
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă, la lucrările Universității de Vară Tusvanyos, că nu a venit momentul ca Guvernul de la Budapesta să intervină în problema reorganizării teritoriale a României.
Întrebat de unul dintre participanți despre reorganizarea administrativă a României, premierul ungar le-a sugerat organizațiilor maghiarilor să adopte o poziție comună în această chestiune, care să fie comunicată Executivului de la București și, ulterior, Budapesta va decide dacă va interveni sau nu.
"În privința reorganizării României, nu a venit momentul în care Guvernul de la Budapesta să se manifeste. Poate va veni acel moment. Deocamdată, comunitatea maghiară trebuie să adopte o poziție comună și să comunice asta Guvernului de la București. După ce va fi o poziție comună care ne va fi comunicată, vom decide dacă trebuie să intervenim", a spus Viktor Orban.
Premierul Ungariei participă la lucrările celei de-a XXII-a ediții a Universității Tusvanyos, unde susține o prelegere despre unitatea națională a maghiarilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6793 secunde