Încep reabilitările termice la Cernavodă

214
1
Încep reabilitările termice la Cernavodă - alpinist-1363269812.jpg
Campania de promovare a Programului Local de Reabilitare Termică a blocurilor continuă și anul acesta. Chiar dacă procedurile de obținere a fondurilor sunt de durată, reprezentanții Primăriei Cernavodă vor introduce anul acesta primele cinci blocuri în programul de anvelopare. Edilul Gheorghe Hânsă susține că va introduce pentru început în program blocu-rile cele mai vechi, cu probleme mai grave. De asemenea, după o lungă campanie de promovare a proiectului, primarul și echipele vor putea să demonstreze anul acesta că programele importante vor trece de etapa de hârtie.

"Unul dintre obiectivele autorității locale este reabilitarea tuturor blocurilor de locuințe din Cernavodă. Și asta pentru că, de la începutul acestui an, pe parcursul audiențelor, tot mai mulți cetățeni au solicitat sprijinul primăriei pentru diferite reparații de acoperiș sau izolații. În acest sens, o comisie tehnică s-a deplasat la mai multe apartamente din oraș și a constatat că tavanele mai multor locuințe se află într-o stare avansată de degradare, iar mulți dintre acești proprietari nu își permit costurile de reparații", a declarat primarul Gheorghe Hânsă.

Pe de altă parte, deși reprezentanții primăriei au recomandat cetățenilor să se integreze în programul de reabilitare, mulți dintre aceștia au refuzat.

Este și cazul unei pensionare de 63 de ani, proprietară a unui apartament la etajul 4 al unui bloc, care suportă un calvar de mai bine de cinci ani în propria casă. Peste 50% din suprafața pereților din locuință sunt acoperiți de mucegai, produs din cauza infiltrațiilor de apă din plafonul blocului foarte vechi. Femeia susține că starea ei de sănătate s-a înrăutățit din cauza mirosului persistent de mucegai și că a apelat la vecinii de pe scară pentru a se integra în programul de reabilitare și a scăpa de chin, însă o parte din ei au refuzat.

În consecință, deoarece aceste refuzuri pot crea multă suferință în viețile altora, autoritatea locală solicită sprijinul cetățenilor de a curma aceste suferințe prin intermediul acestui program.

Astfel, pentru a beneficia de fondurile pentru reabilitări, locatarii trebuie să se constituie într-o asociație de proprietari. În aceste cazuri, Primăria Cernavodă va acoperi costurile înființării, iar asociația va fi constituită doar cu scopul anvelopării și va fi scutită de cheltuielile de reparații.

Comentează știrea

OOPA
27 ianuarie 2014
BAU

NIMENI NU ESTE DE ACORD SI NICI OBLIGAT SA ACCEPTE PROPRIETATEA DE PROPRIETARI,NU S-A REABILITAT NICI UHN BLOC IN CERNAVODA.NE LASI?NU CRED CA SE VA FACE.NE-ATI BAGAT RAJA PE GAT ,NE INCARCA CU ZECI DE METRII PESTE CONSUMUL REAL AFISAT PE APOMETRE IN SITUATIA IN CARE NU AVEM NICI O PIERDERE IN SUBSOLURI.PE CEI DE LA CASE DACA UDA GRADINA LE BAGA TOT ATATIA METRII CANALIZARE SI EPURARE DESII APA AIA SE DUCE IN PAMANT.NU VA E RUSINE MA NENOROCITILOR?S.C.UTILITATI VINDE GCAL DE 3 ORI MAI SCUMP DECAT O DA C.N.E.-UL DAR UNII JMECHERI AU OBTINUT APROBARE PT.PCT TERMICE PERSONALE SI PLATESC LA PRET DE PRODUCATOR.E NORMAL?LE DAM SI NUMELE?NU MAI PROSTITI PE NIMENI CU REABILITAREA CA SA-I AGATATI CU ASOCIATIILE.VRETI SA BAGATI POPULATIEI COSTURI SUPLIMENTARE CU ASTA.DATI AFARA TIGANII DE LA PRIMARIE ANGAJATI PE BAZA PROMISIUNILOR DIN CAMPANIA ELECTORALA SI CUMPARATI UTILAJE REALE CARE SA FACA ACEASTA MUNCA.ORASUL E SUPUS JUDETULUI,NU SE POATE SA DAM BANII LUI MAZARE SI CONSILIEERII SA FACA CE DICTEAZA JUDETUL.RUSINE.MI-E SCARBA CA TRAIESC IN TARA ASTA DE CACAT.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1986 secunde