Întâlnire între Viorica Dăncilă și USR. Ce au discutat cei doi

521
Întâlnire între Viorica Dăncilă  și USR. Ce au discutat cei doi - intalniredancilacubarna-1544801220.jpg
Premierul Viorica Dăncilă și reprezentanți ai opoziției parlamentare au avut o întâlnire, vineri, la Guvern. Liderii USR au discutat la Guvern cu Viorica Dancilă și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre Ordonanța de Urgență pe care intenționează să o dea Guvernul pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

Președintele USR, Dan Barna, a spus după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, că discuțiile s-au axat în principal pe intenția Guvernului de a da o Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codului penal și Codului de procedură penală.

"Emiterea unei ordonanțe pe justiție ar crea în România criză de percepție și o criză socială fără precedent, care ar acoperi cu totul perspectiva preluării Președinției, pentru că discuția a fost undeva între aceste două elemente. Tema a fost evident cea pe justiție, dar, în egală măsură, am accentuat și acest element important - România va prelua în câteva zile cea mai prestigioasă poziție de politică externă pe care statul nostru a avut-o de la Principatele lui Alexandru Ioan Cuza până acum. Și din această perspectivă, o ordonanță de urgență considerăm că ar crea o vulnerabilitate de mesaj, care pe perioada Președinției va fi permanent adusă în discuție", a spus Dan Barna.

"Am accentuat că ne-am adresat dânsei în calitate de premier mai mult decât în calitate de vicepreședinte PSD. Am arătat că o astfel de ordonanță ar crea o criză de percepție și o criză socială fără precedent care ar acoperi cu totul perspectiva preluării președinției Consiliului UE", a spus Dan Barna, la Digi24.

"Considerăm că ar crea o vulnerabilitate de mesaj și că performanța României, atâta câtă va fi, va fi umbrită de această ordonanță de urgență", a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5371 secunde