"Integrarea în UE va presupune reforme dureroase și sacrificii, dar merită"

61

Articole de la același autor

România va fi cel mai hotărât avocat al Serbiei în parcursul de integrare în Uniunea Europeană, ce va presupune însă și derularea unor reforme dureroase și acceptarea unor sacrificii, care însă vor merita, i-a transmis premierul Victor Ponta, la Belgrad, omologului său sârb, Aleksandar Vucic.
"Suntem și vreau să fim cel mai hotărât avocat al Serbiei în parcursul său de integrare europeană, pentru că eu cred că nu doar Serbia are nevoie de Uniunea Europeană, ci și Uniunea Europeană are nevoie de Serbia", a spus Ponta într-o conferință de presă comună cu omologul său sârb, citat de Mediafax.
El a arătat că este în interesul României ca Serbia să devină cât mai rapid membru al UE, dar și al Europei pentru a realiza un continent integrat, atenționând în același timp că parcursul de integrare europeană presupune și derularea unor reforme dureroase și acceptarea unor sacrificii.
"Cred că în procesul acesta dificil prin care și România a trecut timp de aproape 8 ani, înainte de a intra în Uniunea Europeană în 2007, Guvernul Serbiei, poporul sârb vor face foarte multe sacrificii, vor face reforme dureroase, vor fi decizii dificile, însă sunt aici, la Belgrad, ca să asigur că, în final, toate aceste sacrificii se dovedesc a merita", a afirmat Ponta.
El a mai afirmat că speră ca Serbia să nu comită și greșelile autorităților române în parcursul de integrare europeană și a punctat importanța ca cele două țări, în interiorul UE, să aibă poziții comune.
Premierul Victor Ponta se află la Belgrad în vizită oficială.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5882 secunde