"Interesul României este să negocieze bugetul UE 2014-2020"

144
Interesul României este să negocieze cadrul financiar multianual al UE 2014-2020, iar dacă plecăm cu ideea de veto și îl și anunțăm suntem în afara negocierilor, a afirmat președintele Traian Băsescu.

"Dacă plecăm cu ideea de veto suntem în afara negocierilor, nu ne mai caută nimeni și vor vedea la urmă dacă ne asumăm veto-ul sau nu, pentru că nu numai noi avem nevoie de aliați și alții au nevoie de noi în susținerea punctelor de vedere, fie că vorbim de Politica Agricolă Comună, fie că vorbim de politica de coeziune a UE, fie că vorbim de TVA eligibil sau nu, fie că vorbim de cofinanțare 85% sau 75%, fie că vorbim de orice. Nu numai noi avem nevoie de aliați și alții au nevoie de aliați, iar România (...) are capacitate de negociere ca a șaptea țară ca mărime. Personal, susțin că interesul României este să negocieze și nu să plece de la București cu ideea unui veto", a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

El a adresat o rugăminte Parlamentului și premierului să aibă în atenție faptul că există un proces de negociere premergător reuniunii de la Bruxelles și că "semnalele divergente pot crea confuzie, care va fi în defavoarea țării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : "Nu am datorii față de nimeni"
Pagina a fost generata in 0.3547 secunde