Iohannis a convocat o nouă ședință la Cotroceni pe tema COVID-19

177
Iohannis a convocat o nouă ședință la Cotroceni pe tema COVID-19 - masca-1605694615.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o nouă şedinţă la Palatul Cotroceni pentru evaluarea şi prezentarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19.


”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 18 noiembrie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19”, a transmis, miercuri, Administraţia Prezidenţială.


La întrunire vor participa: prim-ministrul României, Ludovic Orban; ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru; şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; dar şi vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc; şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, Col. Dr. Dan Corneci; managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, dr. Emilian Imbri; lector la Facultatea de Inginerie Medicală din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, Elena Ovreiu.


Încă de marţi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va avea această discuţie care se va axa pe echipamentele necesare în spitale şi reţelele electrice aferente.


”Mâine voi organiza o întâlnire la Palatul Cotroceni cu experţii în domeniu pe tema echipamentelor din spitale, mai specific a celor din secţiile de Terapie Intensivă, cu referire la sistemele de gaze medicinale şi reţeaua electrică. Ştim că există numeroase probleme în acest domeniu, care impun rezolvarea lor cu prioritate. În condiţiile suprasolicitării din secţiile de terapie intensivă provocate de pandemie şi ale creşterii numărului de pacienţi în stare gravă, reţelele de suport pot fi depăşite, ceea ce creează riscul major al unor tragedii de genul celei de la Piatra Neamţ”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.


Acesta a solicitat autorităţilor o analiză a situaţiei reale a contractelor de service şi mentenanţă pentru echipamentele şi aparatura medicală din dotarea spitalelor publice.


”În condiţiile finanţării deficitare, spitalele dau întotdeauna prioritate altor cheltuieli, astfel că fondurile pentru service şi mentenanţă sunt mereu insuficiente. Trebuie să găsim soluţii urgente pentru rezolvarea acestor probleme, care au fost neglijate ani la rând. O altă soluţie, pe termen lung, pentru a preîntâmpina situaţii precum cea de la Piatra Neamţ, este preluarea coordonării actului medical înapoi la Ministerul Sănătăţii. Însă, vom putea face asta odată cu adoptarea unui pachet de legi ale sănătăţii, la care lucrează deja specialiştii din Minister, şi care poate fi promovat de o nouă majoritate parlamentară, aflată cu adevărat în slujba românilor”, a mai declarat preşedintele.


Şi marți a avut loc la Palatul Cotroceni o şedinţă cu specialiştii din sistemul sanitar, fiind luate decizii referitoare la campania de vaccinare anti-COVID pregătită de autorităţi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5443 secunde