Iohannis: Am promulgat pachetul de legi electorale

75
Iohannis: Am promulgat pachetul de legi electorale - ampromulgatklausiohannis3-1432023082.jpg
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a promulgat pachetul de legi privind finanțarea activității partidelor și campaniilor electorale, legea partidelor politice și cea pentru alegerea autorităților administrației publice locale, însă a afirmat că acestea nu sunt perfecte, dar că reprezintă un câștig. 


"Aceste trei legi au fost promulgate. Nu sunt legi perfecte. Știu foarte bine că au existat discuții în spațiul public legate de modul cum ar trebui să sune în final legea. Una peste alta, fiecare în parte reprezintă, după părerea mea, un progres într-o direcție bună. Toate trei legile au fost promulgate, fiindcă le consider un câștig în această etapă. Pentru mine este foarte important ca modificările legislative în domeniul partidelor, a campaniilor și alegerilor să ducă la o îmbunatățire a situației, îmbunătățire vizând creșterea performanței partidelor politice, creșterea transparenței în gestionarea banilor, și publici și privați, în timpul campaniilor și de către partidele politice, în ansamblu creșterea performanței clasei politice românești", a spus Iohannis, citat de Agerpres. 


Șeful statului a precizat că a retrimis inițial Parlamentului legea privind finanțarea activității partidelor și campaniilor pentru că forma actului normativ nu era satisfăcătoare, legislativul însușindu-și în mare măsură acele solicitări. De asemenea, el a subliniat că legea privind partidele politice conține câteva modificări, cea mai importantă fiind cea care se referă la posibilitatea ca trei persoane să poată fonda un partid. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9722 secunde