Iohannis: "Armata dă consistență conceptului de apărare, devine un instrument eficient"

125
Iohannis:
Președintele Klaus Iohannis a adresat, duminică, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, afirmând că armata trece printr-un proces de modernizare care dă "consistență conceptului de apărare" și devine un "instrument eficient" în cadrul NATO.


"Acest moment festiv îmi oferă prilejul de a sublinia încă o dată importanța Forțelor Terestre, care alături de celelalte categorii de forțe, traversează un proces accelerat de instruire și modernizare. Prin această amplă transformare, armata noastră dă consistență conceptului de apărare și securitate extinsă și devine un instrument adaptat și eficient, capabil să contracareze amenințările prezente și viitoare", se arată în mesajul președintelui.


El amintește că, la Summitul NATO de la Varșovia din 2016, au fost adoptate o serie de decizii care implică și Forțele Terestre, cărora le revin sarcini concrete și semnificative. 


"Contextul actual, în care observăm o dinamică accentuată a riscurilor și amenințărilor la adresa securității europene, nu face decât să confirme oportunitatea acestor măsuri și necesitatea implementării lor", precizează Iohannis.


Șeful statului subliniază că, prin alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, "România a creat condițiile favorabile îndeplinirii obiectivelor noastre strategice privind capacitatea de luptă și intervenție a armatei în context aliat", fapt de care beneficiază și Forțele Terestre beneficiază.


"Adresez tuturor celor care fac parte din Forțele Terestre urări de sănătate, prosperitate, împliniri pe toate planurile și putere de muncă", își încheie Iohannis mesajul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5318 secunde