Iohannis așteaptă decizia definitivă în dosarul de incompatibilitate

75
Iohannis așteaptă decizia definitivă în dosarul de incompatibilitate - klausiohannis9-1421828009.jpg

Articole de la același autor

Instanța supremă este așteptată să dea astăzi decizia definitivă în dosarul în care președintele Klaus Iohannis a contestat raportul ANI privind incompatibilitatea în care ar fi fost în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în AGA de la societățile Apă Canal și Piețe.
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a judecat în 14 ianuarie contestația în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, formulată de Agenția Națională de Integritate după ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat dreptate fostului primar al municipiului Sibiu și a dispus anularea deciziei ANI. Instanța supremă a stabilit atunci că decizia definitivă va fi pronunțată în 21 ianuarie.
Reprezentantul Agenției Naționale de Integritate a cerut instanței admiterea contestației ANI, invocând decizia recentă a Curții Constituționale, prin care s-a stabilit că articolul din Legea 161/3003, în baza căruia au fost declarați incompatibili mai mulți aleși locali, este constituțional, precizând că motivarea hotărârii nu a fost deocamdată redactată, astfel că nu se știu argumentele care au stat la baza deciziei.
Avocații președintelui Klaus Iohannis au solicitat respingerea contestației ANI, motivând că aceasta este "vădit neîntemeiată". Aceștia au arătat că recursul făcut de ANI nu cuprinde nicio critică validă față de decizia Curții de Apel Alba-Iulia. Apărătorii au mai arătat că ANI nu a dovedit starea de incompatibilitate în niciunul din cele două cazuri pe care le invocă în hotărârea luată față de fostul primar al municipiului Sibiu și, practic, "nu a analizat raționamentele deciziei instanței de fond, prin care aceasta a admis acțiunea lui Iohannis".
"Agenția Națională de Integritate nu a adus niciun act suplimentar probatoriu care să susțină cele două acuzații", au arătat avocații, care au cerut instanței supreme respingerea acțiunii făcute de ANI.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5205 secunde