Iohannis: "Diversitatea de cultură și tradiție poate îmbogăți o societate"

95
Iohannis:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, un mesaj de felicitare cetățenilor etniei rome, în care arată că "diversitatea de cultură și tradiție poate îmbogăți o societate".

"Cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, doresc să-i felicit pe cetățenii etniei rome. Cred că diversitatea de cultură și tradiție poate îmbogăți o societate și, în același timp, o poate face mai tolerantă și mai inclusivă", susține președintele Iohannis, într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Șeful statului consideră totodată că o asemenea zi este și un " prilej de reflecție asupra problemelor cu care se confruntă comunitățile și cetățenii de etnie romă".

"A recunoaște dificultățile și mai ales a găsi soluții pe termen lung, prin eforturi comune și dialog între toți cei responsabili, reprezintă o probă de maturitate a societății. Incluziunea socială a tuturor grupurilor defavorizate sau vulnerabile este legată de proiectul unei Românii moderne — o țară care susține și promovează educația, cultura, performanța și unitatea în diversitate, care apreciază fiecare individ și oferă oportunități fără discriminare", a mai transmis Iohannis. 


Ziua internațională a romilor este marcată în fiecare an pe data de 8 aprilie. A fost proclamată în 1990, în cadrul celui de-al IV-lea Congres al Uniunii Internaționale a Romilor, care s-a desfășurat la Varșovia. A fost aleasă această dată în amintirea zilei de 8 aprilie 1971, când a avut loc, lângă Londra, prima reuniune la nivel internațional a reprezentanților etniei rome. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.378 secunde