Iohannis: România sprijină ferm OSCE în eforturile de consolidare a păcii

83
1
Iohannis: România sprijină ferm OSCE în eforturile de consolidare a păcii - iohannisklaus1-1433421748.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj cu ocazia marcării a 40 de ani de la adoptarea Actului Final de la Helsinki în care a arătat că România sprijină ferm OSCE în eforturile de consolidare a păcii, democrației și stabilității în Europa și că rezolvarea conflictului din Republica Moldova rămâne o prioritate majoră pentru țara noastră. 


"Reiterez sprijinul ferm al României pentru rolul jucat de OSCE în eforturile de consolidare a păcii, democrației și stabilității în Europa și atașamentul consecvent al României față de principiile fundamentale cuprinse în Actul Final de la Helsinki, pe care le considerăm piatra de temelie a relațiilor interstatale din spațiul euroatlantic", a susținut Iohannis în mesajul transmis, prin consilierul prezidențial Lazăr Comănescu, participanților la Conferința "Actul Final de la Helsinki — de 40 de ani fundamentul securității europene", organizată de Ministerul Afacerilor Externe. 


Potrivit Agerpres, el a subliniat că Actul Final de la Helsinki reprezintă de 40 de ani fundamentul securității pe continentul nostru iar principiile convenite atunci trebuie să ghideze în continuare modul de relaționare dintre state, și anume respectarea suveranității și integrității teritoriale ale statelor, inviolabilitatea frontierelor, interzicerea utilizării forței sau amenințării cu forța în soluționarea diferendelor dintre state, respectul deplin al drepturilor omului și al drepturilor fundamentale. 


Comentează știrea

costy
4 iunie 2015
afaceri

Tot ceea ce vă înconjoară are doar sensul pe care îl dă modul vostru de gândire. Dacă vă schimbați felul de a gândi, vă schimbați viața. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Joi, 04 Iunie 2015
Stire din Politică-Administrație : Un pas și-apoi... popas
Pagina a fost generata in 1.3576 secunde