Iohannis, vizită de lucru în Bavaria. Este invitat la ședința Guvernului local!

125
Iohannis, vizită de lucru în Bavaria. Este invitat la ședința Guvernului local! - ddd-1578390291.jpg
Președintele Klaus Iohannis, care efectuează, marți, o vizită de lucru în landul Bavaria, a avut o întâlnire, la Munchen, cu prim-ministrul Guvernului landului, Markus Soder, transmite Agerpres.

"Este cunoscut faptul că relațiile dintre România și Bavaria sunt unele deosebite. Noi avem o relație care durează de mulți ani. Cred că este foarte important să semnalăm că relația noastră, și pentru România și pentru germanii din România care trăiesc în Bavaria, reprezintă o punte deosebită între România și Bavaria", a afirmat președintele Iohannis.

El a precizat că va exista o reuniune a Comisiei mixte România - Bavaria, "lucru foarte important nu doar pentru relațiile politice, ci și pentru relațiile economice".

"Astăzi avem posibilitatea să vorbim despre teme europene. În acest sens, sunt sigur că vom vorbi și despre ceea ce am făcut noi în Europa. (...) România, pe parcursul exercitării președinției Consiliului Uniunii Europene, a primit foarte multă susținere din partea Guvernului bavarez. Vom aborda teme ca Brexit, bugetul multianual și altele. Cred că împreună vom reuși să ajungem la unele concluzii pozitive", a spus Klaus Iohannis.

Prim-ministrul Guvernului landului Bavaria, Markus Soder, a salutat realegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte și a subliniat că România reprezintă un partener important.

"România este un partener foarte important în Europa, pentru Bavaria este foarte important. (...) Suntem cei care construiesc punți pentru Europa. Credem că această Europă nu este condusă doar central din Bruxelles și nu se mișcă doar între Germania și Franța, ci există și interesul și parteneriatul acesta pentru țările mai mici ale Europei. România, din punct de vedere geografic, este foarte importantă pentru Europa. Cu atât mai important este respectul între cele două țări", a declarat Markus Soder.

Președintele Klaus Iohannis efectuează marți o vizită de lucru în landul Bavaria.

Cu această ocazie, el participă la ședința Guvernului landului Bavaria, unde va susține o alocuțiune și va avea un dialog cu membrii acestui for cu privire la relațiile bilaterale și actualitatea europeană.

Iohannis va participa și la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care va avea loc la abația Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Klaus Iohannis va avea o prezentare cu privire la viziunea României referitoare la viitorul Europei și, de asemenea, va purta un dialog despre prioritățile agendei europene.

În cursul vizitei de lucru, Iohannis se va întâlni și cu președintele Parlamentului landului Bavaria, Ilse Aigner.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1553 secunde