Ionuț Vâlcu: MAE a luat măsurile necesare pentru votul în străinătate

141
1
Ionuț Vâlcu: MAE a luat măsurile necesare  pentru votul în străinătate - maealuatmasurivot2-1481028407.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe a luat toate măsurile necesare pentru a asi-gura condiții optime de vot pentru cetățenii români din străinătate, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Ionuț Vâlcu, care a precizat că pentru alegerile din 11 decembrie s-au organizat 417 secții de votare - cel mai mare număr până acum.

"Spre deosebire de secțiile de votare din România care sunt organizate pentru cel mult 2.000 de cetățeni, în străinătate marea majoritate a cetățenilor români votează pe liste suplimentare. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe a luat măsurile necesare pentru a asigura condiții optime de vot pentru cetățenii români din străinătate, înființând mai multe secții de votare decât la scrutinele anterioare. La alegerile din 11 decem-brie, vor fi înființate în străinătate 417 secții de votare. Este cel mai mare număr de secții înființate până acum la un scrutin în străinătate", a afirmat Vâlcu.

El a menționat că sunt cu 111 secții mai mult decât la alegerile parlamentare din 2012 și cu 123 față de prezidențialele din 2014.

"În localitățile în care la scrutinul din 2014 a fost un flux mare de votanți, vor fi înființate mai multe secții. De exemplu, la Chișinău vor fi 12, la Londra - 8, la Bruxelles - 7, la Paris - 6, la Roma - 5, la Madrid - 5 și exemplele pot continua", a adăugat diplomatul.

Purtătorul de cuvânt al MAE a amintit, de asemenea, că cele mai multe secții de votare sunt organizate în Italia - 73, Spania - 53, Republica Moldova - 35, Germania - 15. De altfel, a arătat Vâlcu, ministerul a pus la dispoziția celor interesați o hartă interactivă a locurilor în care se află aceste secții, disponibilă pe site-ul MAE. 

Comentează știrea

DODO
7 decembrie 2016
bataie de joc !!!

sint milioane de romani afara si multe sectii de votare dar pentru ce ? doar pentru DOI ( doi ) parlamentari ? atit alege diaspora ! atit s-a considerat ca are dreptul sa-i reprezinte ! RUSINE !!! de ce nu sint liberi sa-si trimeata voturile in circumscriptiile unde vor ? acum ei nu mai pot influenta alegerile ( ca la prezidentiale ) deci ochii mari cei din tara de voi depinde daca-i eliberam pe baietii destepti

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.3645 secunde