Concurs Iorguș refuză să participe la întrunirile consilierilor locali

551

Articole de la același autor

Debutul lui 2008 pare să fi adus o atmosferă de acalmie în serialul țiganiadei din Mangalia, cel puțin până la prima ședință de Consiliu Local a acestui an. Dacă în cadrul ședinței extraordinare de la începutul lunii decembrie discuțiile au gravitat în jurul tensiunii, ajungându-se până la injurii și exprimări ca la ușa cortului, activitatea CL fiind practic întreruptă, din moment ce niciun proiect de hotărâre de pe ordinea de zi nu a mai fost supus la vot, la aceea din 29 decembrie, lucrurile au stat puțin diferit. În acest sens, primarul Zanfir Iorguș nu a mai fost "victima" nervilor consilierilor locali, nu s-a mai expus invectivelor de genul "hoțule", "papagalule", "tâlharule". Și asta pentru că el nu a mai participat la ședință, susținând că refuză "să fie prezent la întâlnirile consilierilor locali, până atunci când se va reinstaura o atmosferă civilizată, fără atitudini de mahala".
Reamintim că scandalul ședinței de la începutul lui decembrie a izbucnit de la o serie de acuze care i se aduc lui Iorguș: consilierii îi reproșează edilului faptul că ar fi "omis" nominalizarea anumitor bunuri din declarația de avere. Concret, este vorba de o suprafață de 2.560 de metri pătrați care ar fi aparținut pădurii Comorova, dar despre a căror proveniență Iorguș susține exact contrariul. "Cei 2.560 de metri pătrați, transformați din teren agricol în teren de construcții nu au aparținut niciodată pădurii Comorova", susține cu vehemență Iorguș.
Despre modul în care s-a desfășurat ultima ședință de CL din 2007, edilul din Mangalia e declarat că, "dintre cele 51 de proiecte de pe convocatorul de zi au fost aprobate 49, două dintre ele neîndeplinind condițiile de legalitate. Este vorba de un proiect care privește vacantarea locurilor consilierilor PSD și de unul referi-tor la funcția de fost consilier a lui Cornel Grama", a ținut să precizeze Iorguș. Aceste două procese nu au întrunit, potrivit lui Iorguș, cvorumul, situația CL Mangalia rămânând, așadar, destul de confuză pentru moment.
Întrebat despre amenințările cu proces venite din partea a doi dintre consilierii locali, și anume Florin Maftei și Constantin Filimon, în urma ședinței de
CL din 4 decembrie, Iorguș a menționat: "Nu cred că a fost inițiat vreun demers împotriva mea până acum. Ce s-a întâmplat, de fapt, a fost o demarare a campaniei mai devreme decât ar fi fost normal, care m-a avut într-un fel drept țintă".
Despre așteptările sale în ceea ce privește activitatea CL Mangalia în 2008, Iorguș a declarat: "Nu pot decât să spun că sper, că mizez pe înțelepciunea de care vor da dovadă până la urmă consilierii locali pentru că, în definitiv, nu de interesele personale trebuie să țină ei cont, la care, de altfel, trebuie să renunțe, ci de faptul că sunt în slujba oamenilor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7399 secunde