Judecătorii CCR, decorați de președintele Traian Băsescu

264
Judecătorii CCR, decorați de președintele Traian Băsescu - 04basescuagerpres01e9986a7f29-1340029823.jpg
Ceremonia de decorare a judecătorilor Curții Constituționale, cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de existență a CCR, va avea loc marți, de la ora 17,00, la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Traian Băsescu.

Șeful statului i-a conferit președintelui CCR, Augustin Zegrean, Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, decorându-i totodată și pe judecătorii CCR, precum și pe mai mulți magistrați, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființarea instituției.

Decretul privind decorarea lui Zegrean a fost semnat pe 5 iunie de șeful statului și contrasemnat de premierul Victor Ponta, iar pe 7 iunie a fost publicat în Monitorul Oficial.

Distincția președintelui CCR a fost acordată "cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființarea Curții Constituționale, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită la dezvoltarea și afirmarea gândirii juridice românești, pentru rolul deținut în asigurarea și respectarea Constituției de către instituțiile statului de drept".

La propunerea președintelui CCR, Băsescu a conferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Ofițer judecătorului Acsinte Gaspar și Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler judecătorilor Curții Aspazia Cojocaru, Petre Lăzăroiu, Mircea Ștefan Minea, Iulia Motoc, Ion Predescu, Valentin Zoltan Puskas, Tudorel Toader.

Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler le-a fost conferit magistraților Valentina Bărbățeanu, Senia Mihaela Constantinescu, Benke Karoly, Marieta Safta, "cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființarea Curții Constituționale, în semn de apreciere deosebită a activității eficiente și meritorii prin care au contribuit la îndeplinirea cu succes și profesionalism a atribuțiilor de serviciu".

Eugenia Miron, consilier la CCR, a fost decorată cu Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Cavaler.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4058 secunde