Kelemen Hunor: În noua guvernare este nevoie de un capitol dedicat minorităților

87
1
Kelemen Hunor: În noua guvernare este nevoie de un capitol dedicat minorităților - kelemenhunorpresedinteudmrdespre-1447330760.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Maghiară din România consideră că în programul de guvernare al Cabinetului Cioloș trebuie prevăzut un capitol dedicat minorităților, să fie aplicate legile privind folosirea limbii materne, iar specialiștii maghiari care lucrează în instituțiile deconcertate să fie păstrați, se arată într-un comunicat al UDMR. 


Potrivit sursei citate, președintele UDMR Kelemen Hunor a subliniat, miercuri, în întâlnirea avută cu premierul desemnat Dacian Cioloș că noul guvern trebuie să aibă în vedere și revendicările comunității maghiare. 


"În noul program de guvernare este nevoie de un capitol dedicat minorităților. De asemenea, trebuie examinată posibilitatea aplicării legilor referitoare la folosirea limbii materne. Comunitatea maghiară trebuie răsplătită cu încredere, în schimbul susținerii pe care o acordă guvernului și pe care a pierdut-o inclusiv din cauza retoricii naționaliste din ultima vreme", a afirmat Kelemen Hunor, în timpul convorbirii purtate cu prim-ministrul desemnat. 



Comentează știrea

Ion
13 noiembrie 2015
Minorității maghiare

Mwulta mwuie dragii maghiari.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9288 secunde