Klaus Iohannis a contestat legea de eliminare a 102 taxe

117
Klaus Iohannis a contestat legea de eliminare a 102 taxe - klausiohannis-1479215531.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a trimis, azi, Curții Constituționale a României o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a anunțat Administrația Prezidențială. Este vorba de legea inițiată de Liviu Dragnea prin care s-au eliminat 102 taxe, inclusiv taxa radio-tv. CCR va judeca sesizarea pe 14 decembrie.

Președintele Iohannis subliniază că Legea vizează eliminarea unor taxe achitate de către persoanele fizice și juridice pentru anumite servicii prestate de autorități și instituții publice, însă subliniază că prin conținutul său normativ, precum și din analiza modului în care a fost adoptată, încalcă normele constituționale referitoare la principiul separației puterilor în stat și cel al legalității, raporturile Parlamentului cu Guvernul, rolul Executivului, precum și cele care guvernează bugetul public național.

"În temeiul dispozițiilor art. 146 lit. a) din Constituție și ale art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, formulez următoarea sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative", a transmis Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5377 secunde