Klaus Iohannis a discutat cu Maia Sandu despre războiul din Ucraina

171
Klaus Iohannis a discutat cu Maia Sandu despre războiul din Ucraina - iohannismaia-1645815449.jpg

Articole de la același autor

Klaus Iohannis a vorbit vineri dimineață cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și a reconfirmat sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova și cetățenii săi în acest context dramatic în care se află regiunea noastră.

„I-am reconfirmat și în această dimineață președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în discuția avută, sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova și cetățenii săi în acest context dramatic în care se află regiunea noastră. Ne coordonăm îndeaproape pentru a gestiona această situație”, arată un mesaj al președintelui Klaus Iohannis transmis pe Twitter.

Parlamentul Republicii Moldova a votat joi introducerea stării de urgenţă pe întreg teritoriul ţării, ca urmare a invaziei ruse în Ucraina.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat, joi, la reuniunea extraordinară a Consiliului Permanent al OSCE, agresiunea militară asupra Ucrainei şi a reiterat importanţa sprijinirii în continuare a Republicii Moldova şi Georgiei, care se confruntă cu presiuni din partea Rusiei, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Klaus Iohannis a condamnat în cei mai fermi termeni agresiunea armată de proporții a Rusiei împotriva Ucrainei. Șeful statului a participat la Bruxelles la reuniunea extraordinară a Consiliului European, context în care a sprijinit reacția fermă și rapidă a Uniunii Europene, inclusiv adoptarea pachetului puternic de sancțiuni și pregătirea, în continuare, a unor sancțiuni individuale și economice suplimentare, care să vizeze și Belarus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0812 secunde