Klaus Iohannis: "Alegerile locale se pot organiza în septembrie"

192
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că alegerile locale pot fi organizate în luna septembrie, însă a subliniat că este necesar să fie respectate normele în contextul pandemiei.

"După părerea mea, alegerile locale în septembrie se pot organiza. Dacă respectăm aceste norme simple, purtarea măștii, distanța, putem să mergem să alegem autoritățile locale", a spus Iohannis.

În ceea ce privește organizarea unui referendum privind inițiativa "Fără penali în funcții publice", el a explicat că acest lucru va reieși în funcție de evoluția din Parlament. În opinia acestuia, problematică este campania electorală.

"Procedural, nu evenimentul de alegere sau de votare în sine este problematic, ci campania. Cu siguranță, campaniile electorale vor fi supuse unor reguli foarte stricte. Nu pot să-mi imaginez să facem mari adunări populare, indiferent când vom avea alegeri în cursul acestui an. Vom avea campanii mai degrabă pe mediul online sau TV.

Este o provocare și pentru politicieni și pentru partidele politice, dar procesul de votare în sine se poate organiza dacă se respectă toate normele", a explicat, la Digi24, Klaus Iohannis. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6095 secunde