Klaus Iohannis convoacă CSAT pentru tensiunile Rusia-Ucraina

244
Klaus Iohannis convoacă CSAT pentru tensiunile Rusia-Ucraina - ndamagfzad1hmmeynmq3yzk2odi5yjjh-1619087733.jpg
Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că va convoca săptămâna viitoare o ședință a CSAT pe tema situației tensionate din Ucraina. „Suntem foarte îngrijorați”, a spus președintele, care însă i-a asigurat pe români că autoritățile nu sunt luate prin surprindere de evenimente.


„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de Est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri, deci să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă”, a arătat președintele.


„Vreau să îi asigir pe români că noi suntem pe fază”, a mai spus Klaus Iohannis. El a spus că a avut mai multe discuții cu ministrul Apărării și cu alți conducători de servicii specializate. „Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați. Însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic, și acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de Est a Ucrainei”, a anunțat șeful statului.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6462 secunde