Klaus Iohannis de Ziua Veteranilor: ARMATA a plătit un preț greu

955
Klaus Iohannis de Ziua Veteranilor: ARMATA a plătit un preț greu - klauskogalniceanu-1525000990.jpg
Președintele Klaus Iohannis le mulțumește veteranilor de război pentru tot ceea ce au făcut în serviciul patriei, în contextul zilei dedicate celor care au apărat cu propria viață valorile naționale, reiese dintr-un comunicat transmis de Administrația prezidențială, transmite Agerpres.


"Cinstim astăzi dragostea de țară, jertfa și sacrificiul celor care au cunoscut cele mai devastatoare și violente încleștări militare din istoria omenirii, fie că ne referim la cele Două Războaie Mondiale sau la Războiul de Independență. Armata României a plătit de fiecare dată un preț greu în numele generațiilor viitoare. Vom păstra mereu vie amintirea sacrificiului de sânge al eroilor noștri care, pe parcursul istoriei, au făcut posibil visul Marii Uniri, devenit realitate la 1 Decembrie 1918. Avem responsabilitatea ca, la rândul nostru, să acționăm cu toată priceperea, energia și forța pentru apărarea intereselor naționale ale României", se arată în mesajul transmis de președinte, de Ziua Veteranilor de Război.


El a adăugat că în anul Centenarului Marii Uniri, sunt cu atât mai importante și de apreciat eforturile Armatei României "de a duce mai departe glorioasa moștenire a generațiilor de bravi ostași".


Președintele și-a exprimat aprecierea și pentru rezultatele sportive deosebite ale militarilor români, răniți sau invalizi în urma participării la misiuni externe sau la acțiuni militare interne, care au arătat "că limitele pot fi depășite prin solidaritate, perseverență și spirit de învingător".


Iohannis a evidențiat de asemenea contribuția asociațiilor de veterani la păstrarea valorilor națiunii române, la formarea și educarea generațiilor tinere.


"Le mulțumesc veteranilor de război pentru tot ceea ce au făcut în serviciul patriei și le transmit un cald omagiu, alături de cele mai sincere felicitări și urări de viață lungă, sănătate și împliniri personale. La mulți ani!", se arată în încheierea mesajului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6064 secunde