Klaus Iohannis, despre Institutul de Cultură. ATAC DUR

87
Klaus Iohannis, despre Institutul de Cultură. ATAC DUR - klausiohannis-1430311524.jpg
Președintele Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat de faptul că la Institutul Cultural Român (ICR) conducerea este schimbată "pe șest", arătând că această instituție trebuie scoasă din zona trocurilor politice. 


Senatul l-a ales, prin vot, pe candidatul PSD-PLC, Radu Boroianu, la conducerea ICR, în defavoarea candidatului PNL, Iulian Tănase.


Klaus Iohannis, despre Institutul de Cultură


"Institutul de Cultură Român este o instituție care ține de ceea ce numim diplomație publică. Este o instituție creată pentru a duce imaginea pozitivă a României mai departe, pentru a arăta unei lumi întregi care este valoarea enormă a culturii românești, care sunt valorile noastre și care sunt credințele noastre", a spus președintele Iohannis la o întâlnire cu studenții români din Italia, scrie Agerpres.


Șeful statului a precizat că "toate acestea nu se fac ușor, ci cu oameni dăruiți și cu proiecte bine gândite, îndrăznețe și vizibile".

"Din acest motiv, ceea ce se întâmplă în aceste zile la ICR, unde tocmai se schimbă pe șest conducerea, mă îngrijorează. Eu cred că ar fi nevoie de o dezbatere publică pentru a reuși împreună să vedem ce dorim de fapt de la ICR, cum vrem să restructurăm institutul să-l facem performant în sensul menționat. Este nevoie de profesioniști, de oameni care știu cum se construiește un proiect cultural, ce înseamnă managementul cultural în secolul XXI", a subliniat Klaus Iohannis, citat de romaniatv.net.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2755 secunde