Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe premierul moldovean, Valeriu Streleț

84
Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe premierul moldovean, Valeriu Streleț - iohannis-1444754531.jpg

Articole recomandate

Premierul Republicii Moldova, aflat într-o vizită scurtă în România, a fost primit marți de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Cu această ocazie, șeful statului și-a exprimat susținerea pentru vecinii de peste Prut, precizând că Republica Modova se poate baza oricând pe România, informează Agerpres.

"O să aveți sprijin și în continuare. Știți că puteți să vă bazați oricând și mult pe România", a declarat Iohannis, care a adpugat că țara noastră este "principalul promotor al Republicii Moldova în domeniul afacerilor europene".

Președintele s-a referit și la faptul că deputații au ratificat marți Acordul prin care România va oferi Republicii Moldova un ajutor financiar rambursabil.

"Ați văzut că deja Parlamentul a votat cu mult entuziasm acest proiect, care prevede un sprijin financiar destul de important pentru Republica Moldova și sunt foarte bucuros să constat că împreună am reușit, aici, în România, să parcurgem foarte repede toți pașii instituționali și cred că este un semn destul de evident al faptului că noi vorbim mult despre Moldova, despre sprijinul pe care îl dăm Moldovei, și dacă este nevoie îl și facem", a mai spus Iohannis.

La rândul său, șeful Guvernului de la Chișinău a mulțumit autorităților române pentru sprijinul oferit Republicii Moldova.

"Am ținut să vin la București (...) după Bruxelles. Am avut o vizită bună, scurtă, la Bruxelles și mizam să ajung la timp la București ca să mulțumesc autorităților române, dumneavoastră personal, Parlamentului, Guvernului României pentru sprijinul pe care ni-l acordă constant și mai ales acum într-un moment crucial pentru țara noastră care urmează să-l depășim cu eforturi comune pentru a asigura continuitatea reformelor și schimbărilor care au început cu ceva timp în urmă", a spus Valeriu Streleț.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5756 secunde