Klaus Iohannis, prima reacţie după alegerile parlamentare: Nu există un câștigător clar

204
Klaus Iohannis, prima reacţie după alegerile parlamentare: Nu există un câștigător clar - 1-1607357825.jpg
Președintele Klaus Iohannis a avut prima reacție după alegerile parlamentare de duminică. În cadrul unei declarații de presă de la Palatul Cotroceni, președintele a declarat că va convoca în doar câteva zile partidele politice la consulturi pentru formarea unui nou guvern. Președintele spune că PSD va rămâne în afara deciziei politice și vorbește despre un guvern de centru-dreapta.


Declarația președintelui Klaus Iohannis: 


„Vă mulțumesc celor care ați votat. Vă garantez că fiecare vot va fi luat în considerare și fiecare vot contează. În același timp trebuie să fim foarte sinceri. Participarea la vot a fost redusă. Este foarte clar că sunt mulți români care fie nu au primit suficientă informație despre aceste alegeri fie sunt pur și simplu de nemulțumiți de mine, de partide, de întreaga clasă politică sau de anumite măsuri care au fost luate. Eu văd aceste lucruri și este important ca politicienii să vadă aceste lucruri. Aceste motive trebuie elucidate și sunt foarte hotărât ca în următoarea perioadă împreună cu guvernul să analizăm aceste chestiuni.


Rezultatul alegerilor arată că nu există un câștigător clar. Iar dacă ne uităm pe rezultatele provizorii, vedem că PNL în 2016 obținuse 20% acum a obținut 25%, o creștere. USR împreună cu PLUS a obținut în 2016 8%, acum au crescut la 15%. PSD care obținuse 45% a scăzut dramatic la 29%. Este deci clar, dacă adunăm aceste rezultate, că centru-dreapta, partidele de centru-dreapta, au obținut peste 50% dintre voturile valabil exprimate. Pot să vă spun că acesta a fost obiectivul meu și din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public în ultimele săptămâni. În acest fel PSD poate să rămână în afara deciziei politice. Acuma, ce va urma. Se cristalizează rapid o coaliție de centru-dreapta care va putea să propună un guvern de coaliție.


Peste doar câteva zile voi convoca consultări cu partidele care se vor regăsi în noul Parlament. Noul guvern care va fi format va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta urgent măsuri de reformă mult așteptate și de multe ori amânate, va gestiona campania de vaccinare și cu siguranță va prezenta în cel mai scurt timp un proiect de buget pentru anul 2021”, a declarat Klaus Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7099 secunde