Klaus Iohannis: "Schimbările climatice au implicaţii directe asupra bunăstării cetăţenilor"

235
Klaus Iohannis:
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, marţi, participanţilor la Climate Change Summit, eveniment regional organizat la Bucureşti, în care subliniază că schimbările climatice au implicaţii directe asupra siguranţei şi bunăstării cetăţenilor din întreaga lume.

Conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, mesajul a fost prezentat de Alexandra-Maria Bocşe, consilier de stat la Departamentul Climă şi Sustenabilitate.

În mesajul său, preşedintele arată că la Bucureşti au venit experţi din ţară şi din afara graniţelor, care dezbat şi explorează soluţii în vederea limitării schimbărilor climatice şi a promovării economiei circulare, a sistemelor sustenabile de producţie a hranei şi rezilienţei oraşelor, în contextul modificărilor tot mai accelerate ale climei.

„Sunt convins că, în cadrul evenimentului, care se profilează drept unul de referinţă în Europa Centrală şi de Est, veţi aborda şi provocările specifice acestei regiuni în tranziţia climatică. Acumularea dovezilor ştiinţifice cu privire la accelerarea acestor schimbări mă preocupă ca cetăţean, ca specialist în fizică, precum şi ca preşedinte. Stimularea efortului naţional de limitare a schimbărilor climatice şi de creştere a calităţii mediului înconjurător reprezintă pentru mine o prioritate”, afirmă şeful statului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4774 secunde