Klauss Iohannis: "În România votul obligatoriu nu este o soluție"

177
1
Klauss Iohannis:
Președintele Klaus Iohannis a afirmat, ieri, că votul obligatoriu nu este o soluție pentru România, punctând că prezența la urne ar putea fi mărită prin îmbunătățirea ofertei electorale.

"Sunt tradiții diferite, în diferite țări. Cel puțin pentru România cred că, în această etapă, votul obligatoriu nu este o soluție. Eu am trăit și în regimul în care votul a fost obligatoriu și nu ne-a ajutat cu nimic. Pentru schimbarea regimului a fost nevoie, din păcate, de sacrificii mari și chiar la început, după Revoluție, acesta a fost unul din motivele pentru care în România nu s-a pledat pentru votul obligatoriu. Cred că nici în această etapă votul obligatoriu, în România, nu ar schimba fundamental comportamentul alegătorilor", a declarat Iohannis, pentru Agerpres, întrebat fiind dacă votul obligatoriu ar putea fi o soluție pentru România, la fel cum există în Luxemburg, în contextul prezenței scăzute la urne la alegerile de duminică.

El a subliniat că ar trebui îmbunătățită oferta electorală pentru creșterea prezenței la vot. 

Comentează știrea

DODO
8 iunie 2016
bineinteles !

la citi romani sint imprastiati in lume, nu stiu citi isi vor permite( financiar sau invoiri de la servici) ca sa se plimbe pentru a vota .Singura solutie este votul online ( sau ceva in acest sens ) oricum nu numai prin corespondenta

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2367 secunde