Kovesi a solicitat deputaților să declanșeze procedurile pentru începerea urmăririi penale a lui Ridzi

700
Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Laura Codruța Kovesi, a solicitat Camerei Deputaților declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale față de Monica Iacob Ridzi.
Potrivit unui comunicat de presă citat de Mediafax, există indicii că, în intervalul aprilie - iunie 2009, Monica Iacob Ridzi, în calitate de ministru al Ministerului Tineretului și Sportului ar fi prejudiciat bugetul ministerului prin cumpărarea unor produse electronice, excluse de la achiziționare prin prevederile OUG 34/2009.
Direcția Națională Anticorupție (DNA) a sesizat, în 9 februarie, procurorul general al României să solicite Parlamentului urmărirea penală și ministrul Justiției să ceară încuviințare perche-ziției informatice în cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals și infracțiuni la legea contabilității.
În 10 februarie, Ministerul Justiției (MJ) informa că a transmis președintelui Camerei Deputaților o adresă a procurorilor anti-corupție care cereau încuviințarea unei percheziții informatice în dosarul vizând-o pe Monica Iacob-Ridzi.
Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a precizat ieri că a primit scrisoarea prin care procurorul general solicită aviz pentru declanșarea urmăririi penale în cazul deputatului Monica Iacob-Ridzi, cererea urmând să fie discutată în Biroul Permanent de luni.
"Da, am primit solicitarea și va merge către secretarul general, urmând să fie discutată luni în Biroul Permanent", a precizat Anastase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5722 secunde