Traian Băsescu:

"La alegerile locale nu e alt drum decât cel al alianțelor cu PNL și USR"

540

Articole de la același autor

În contextul alegerilor locale ce vor avea loc anul viitor, mai toate partidele au început deja să-și facă planurile privind candidații astfel încât să câștige cât mai multe mandate de primari, consilieri locali sau județeni. 


Zilele trecute, reprezentanții Partidului Mișcarea Populară s-au reunit în cadrul Colegiului Național al PMP, la Sinaia. Printre altele, europarlamentarul PMP Traian Băsescu a spus că Partidul Mișcarea Populară nu are alt drum decât cel al alianțelor cu PNL și USR, în perspectiva alegerilor locale. 


"Până la alegeri toți spunem povești, dar asta cu numărul de voturi băgate în urnă e cea mai precisă măsurătoare a progresului. Altfel, suntem la al patrulea rând de alegeri la care trecem pragul și a venit momentul să ne mișcăm mai sus de prag. Vin alegerile locale, aici nu veți avea alt drum decât cel al alianțelor. Pentru că, dacă nu se modifică legea alegerilor locale, ar însemna să lăsăm administrațiile locale în continuare în mâna PSD-ului, și atunci ceea ce s-ar face în turul doi trebuie să faceți înainte de turul întâi. Și eu vă recomand ca toți să vă deschideți organizațiile locale către alianțe cu liberalii și cu USR-ul, n-aș vrea să aud de alt tip de alianțe și v-ați și compromite", le-a transmis Traian Băsescu colegilor de partid, citat de Agerpres. 


Fostul președinte a mai adăugat că el consideră că Guvernul Orban nu va emite Ordonanța de Urgență pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, context în care alianțele sunt unele necesare. 


"Personal, nu am convingerea că Guvernul Orban va emite OUG pentru intrarea în două tururi, pentru că au și ei primari de mari unități administrative care au interesele lor și vor păți și ei cum am pățit și eu cu Guvernul Boc, când am vrut să fac Bucureștiul metropolitan, incluzând Ilfovul. Au fost doi primari, unul la 3, se numea Negoiță, și altul la 6, se numea Poteraș, care l-au convins pe Boc să nu meargă pe asumarea răspunderii sau să bage legea Bucureștiului metropolitan în Parlament. Și vedem Bucureștiul cum e acum, și evoluția e tot mai rea, pentru că influența primarilor a fost mare și în PDL, este mare și acum în PNL. De aceea am semne de întrebare dacă vor emite sau nu OUG de modificare a legii alegerilor locale și, de aceea, Comandamentul zero: deschideți ușa negocierilor. Sigur, unde avem om valoros, încercăm să-l promovăm ca fiind candidatul alianței, unde au liberalii și USR oameni valoroși, ne punem organizațiile la dispoziție pentru a lua cât mai mult din administrația locală din mâinile PSD-ului. Va trebui să fiți deschiși la această abordare", a mai afirmat Traian Băsescu. 
Rămâne de văzut ce se va întâmpla la Constanța, știut fiind faptul că, aici, PMP colaborează mai bine cu PSD decât cu PNL sau USR. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6145 secunde