În 2009

La Cernavodă, taxele locale rămân neschimbate

318
Aleșii locali din Cernavodă s-au reunit, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o ședință extraordinară de Consiliu Local, eveniment în cadrul căruia au fost dezbătute mai multe proiecte de hotărâre inițiate de edilul social-democrat Mariana Mircea.
Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Primăriei Cernavodă, primul proiect de pe ordinea de zi a fost cel privind "aprobarea stabilirii impozitelor și taxelor locale pentru anul 2009". Totodată, în comunicatul de presă se arată că, "având în vedere prevederile Codului fiscal și ale legii 215/2001 republicată, impozitele și taxele anului 2009 se mențin la nivelul celor din anul 2008". Tot în cadrul ședinței de CL de la finalul săptămânii trecute consilierii locali cernăvodeni au dezbătut și stabilirea taxelor locale pentru utilizarea domeniului public, taxe care se referă la ocuparea locurilor publice cu scopul desfășurării unor activități comerciale, cultural-sportive și de altă natură.
De menționat este că aleșii locali au supus dezbaterii și proiectul privind modificarea listei de investiții pe anul 2008, prin introducerea unor lucrări de infrastructură și reabilitare a rețelelor termice în câteva zone din oraș.
Ultimul proiect de pe ordinea de zi s-a referit la "organizarea cursurilor
de formare profesională a administratorilor de imobile din Cernavodă". În acest sens, în cadrul comunicatului se atrage atenția: "Acesta este un proiect important inițiat de curând de către administrația locală, având în vedere că blocurile de locuințe din oraș nu sunt organizate în asociații de proprietari și că, prin urmare, locuitorii nu pot beneficia de anumite facilități și programe naționale". Totodată, se precizează că persoanele care vor lua parte la aceste cursuri vor fi selectate în baza unui regulament, instruirea urmând să se facă de către specialiști în domeniul juridic și financiar-contabil. De menționat este că primăria va organiza, la sfârșitul cursurilor, un examen și că, de asemenea, administratorii imobilelor vor primi atestate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0056 secunde