La Mihail Kogălniceanu PD-L și PSD se bat pe iluzii

1502

Articole de la același autor

Cei aproximativ 700 de membri ai PD-L Mihail Kogălniceanu au trecut ieri la PSD. Așa au susținut, în cadrul unei conferințe de presă, prim-vicepreședintele PSD Constanța, Nicușor Constantinescu, și ex-liderul democrat-liberal de la organizația amintită, Ion Scupra. Scupra a declarat ieri, în cadrul conferinței de presă, că în prezent doar membrii Biroului Permanent au semnat adeziunile la noua formațiune politică, dar că este încrezător că toți cei aproximativ 700 de membri ai PD-L îl vor urma la PSD.
Care 700, însă? Referitor la afirmațiile fostului său coleg de partid, liderul organizației județene a PD-L, Stelian Duțu, a declarat că Scupra nu a avut în viața lui 700 de membri în organizația pe care a condus-o, adăugând totodată că nici nu se mai putea vorbi despre o organizație PD-L la Mihail Kogălniceanu și asta tot din cauza slabei organizări de până acum. Liderul de la județ a mai adăugat că în momentul reorganizării noii filiale PD-L, Scupra "nu a reușit nici să numească patru - cinci persoane care să fie membri în Biroul Permanent".
Duțu a mai adăugat că avea informații deja că Scupra este omul primarului social democrat Valer Iosif Mureșan, în consecință plecarea lui nu este o pierdere pentru partid.
Fostul lider al PD-L Mihail Kogălniceanu, care conducea filiala din 2004 și este consilier local, a declarat că nu a ales în mod special PSD, ci a ales să fie în aceeași echipă cu primarul Valer Iosif Mureșan. Motivul plecării din partid constă în faptul că liderii județeni ai PD-L au impus un candidat la Primăria Mihail Kogălniceanu și nu au ținut cont de disponibilitatea lui de a candida pentru această funcție din partea PD-L.
"Cu trei zile înainte de a se face nominalizările pentru candidatul la primărie și listele de consilieri, mi s-a adus la cunoștință că sunt rodat și nu mai pot să cresc, motiv pentru care mi s-a adus o doamnă pentru a candida. M-am simțit trădat și marginalizat", a declarat proaspătul social-democrat. Ion Scupra a mai spus că, deși la europarlamentare organizația sa a obținut un procent bun, nu a avut sprijinul partidului și al președintelui Stelian Duțu.
Președintele PD-L Constanța a declarat însă că Scupra a înregistrat rezultate din ce în ce mai slabe în sondaje, motiv pentru care PD-L și-a desemnat un alt candidat, în persoana Ancăi Belu, pe care a și lansat-o oficial în urmă cu puțin timp. "E un tip frustrat și nemulțumit care vroia să candideze la primărie", l-a caracterizat Duțu pe proaspătul demisionar.
În contextul apropiatelor alegeri locale, Duțu este cel care, potrivit propriilor declarații, se va ocupa personal de Mihail Kogălniceanu, în prezent, aici, partidul fiind în reorganizare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8285 secunde