Lăzăroiu: 1,8 milioane de asistați nu muncesc, nu merg la școală și nici nu au handicap

303
Lăzăroiu: 1,8 milioane de asistați nu muncesc, nu merg la școală și nici nu au handicap - lazaroiu69077600-1313501307.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 8,3 milioane de asistați sociali sunt activi, iar 1,8 milioane dintre ei nu au un loc de muncă, nu sunt într-o formă de învățământ, nu fac cursuri de formare profesională și nici nu au un handicap, a declarat, marți, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.
Potrivit ministrului Muncii, cei aproximativ 1,8 milioane de beneficiari care nu au nicio ocupație și nici vreun handicap, trăiesc, în mare parte, din ajutoare sociale, informează Mediafax.

"Aproximativ 1,2 milioane de români au jumătate din venituri din ajutoare sociale. De ce ar munci dacă jumătate din venituri sunt de la bugetul de stat? Noua lege de asistență socială urmărește să-i activeze pe acești oameni. E obligația statului să-i încurajeze să-și găseasscă un loc de muncă", a spus ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

El a adăugat că o parte dintre beneficii ar putea fi transformate în servicii (cantine, centre de zi), precizând că este necesară introducerea unei evaluări periodice a tuturor beneficiarilor.
Ministrul Muncii a mai spus că dacă din cei 14 miliarde de lei cheltuiți anual pentru ajutoare sociale, 15 la sută ar fi fraudați, eliminarea fraudelor ar însemna o economie de aproximativ două miliarde de lei.

Lăzăroiu a precizat că, în 2010, la ajutoarele de încălzire a fost o fraudă de aproximativ 18 la sută, la încadrarea în grad de handicap de 36 la sută, la alocațiile pentru sprijinirea familiilor de 15 la sută, iar la venitul minim garantat de opt la sută.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3883 secunde