Lăzăroiu: Tăierile salariale ar putea să nu fie recuperate nici în 2012

330
Lăzăroiu: Tăierile salariale ar putea să nu fie recuperate nici în 2012 - sebastianlazaroiu1-1313654652.jpg

Salariile bugetarilor ar putea să rămână tăiate și anul viitor. Acest scenariu sumbru a fost prezentat chiar de ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu la Realitatea TV. Ministrul a lăsat să se înțeleagă că și pensiile pot rămâne înghețate, deși strategia fiscală propusă de guvern prevede o indexare a lor de la 1 ianuarie 2012.

"Nu pot spune cu certitudine că vor fi refăcute salariile bugetarilor la nivelul anului 2010. Dacă încasările cresc la buget, abia atunci vom putea știi dacă se vor recupera salariile sau nu de anul viitor", a declarat miercuri, la Realitatea TV, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu. Întrebat dacă vor fi recuperate tăierile în preajma campaniei electorale, Lăzăroiu a spus că "s-ar putea să nu se dea deloc, dacă vedem că lucrurile merg prost".

"Întreaga lume e cuprinsă de incertitudine. Noi nu suntem singuri în lumea asta, depindem de toți ceilalți. Dacă se întâmplă ceva la bursa de la New York, asta se resimte inclusiv la București", a mai spus demnitarul.

Nici pentru pensionari veștile nu sunt mai bune. "Conform strategiei, pensiile vor fi indexate cu 100% rata inflației plus 50% creșterea salarială brută. Dar pe un scenariu foarte prost, în această toamnă, dar nu depinde de noi, ci de ce se întâmplă în Europa, în lume, e posibil (ca pensiile n.red.) să rămână înghețate la anul", a mai declarat Sebastian Lăzăroiu la Realitatea TV.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Ianuarie 2011
Stire din Social : Patronii, mai răi decât Boc
Pagina a fost generata in 0.3647 secunde